17.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăLifestyleOlanda ratează Europeanul după 30 de ani! Vezi reacția selecționerului olandez

Olanda ratează Europeanul după 30 de ani! Vezi reacția selecționerului olandez

Naționala Olandei a reușit un record negativ după ce a ratat calificarea la Campionatul European de fotbal din Franța de anul viitor. În ciuda faptului că olandezii au ratat acest turneu pentru prima dată după mai bine de 30 de ani, selecționerul Danny Blind nu are de gând să-și dea demisia.

Olanda a ratat calificarea la Euro 2016 după ce a terminat pe locul al patrulea în Grupa A, fiind depășită de Cehia, Islanda și Turcia. Batavii au depășit doar reprezentativele Kazakhstanului și Letoniei.

“Nu am nicio intenţie să demisionez. Voi continua munca, deoarece sunt sub contract până în 2018 şi cred în aceasă echipă. Scopul era să ne calificăm direct sau prin baraj. Nu am reuşit. Acum trebuie să analizăm. Nu am câştigat decât un meci din patru disputate de când am preluat funcţia. Nu suntem Germania sau Spania. Nu avem astfel de rezerve de jucători. Suntem Olanda şi trebuie să lucrăm cu ce avem. Când am preluat echipa am ştiut că avem patru finale de disputat. Nu am avut destul timp pentru a face lucrurile cum trebuie”, a fost reacția lui Blind atunci când a fost întrebat care sunt planurile sale după acest eșec.

Citește și Turcia i-a “smuls” Ungariei biletul la Euro 2016. Vezi echipele calificate, cine merge la baraj și cine e OUT!

Indiferent cine vor fi găsiți vinovați pentru eșecul catastrofal, naționala Olandei va intra cel mai probabil într-o perioadă de reconstrucție, mai ales dacă, în ciuda declarațiilor, Blind va fi convins sau constrâns să demisioneze. 

Ultimul Campionat European ratat de Olanda a fost cel din 1984, ținut tot în Franța.

Pentru Olanda urmează o campanie chiar mai importantă, spre finalul anului viitor, când vor începe preliminariile Cupei Mondiale din Rusia din 2018. 

Citește și Au fost “Blind” cu toții! Cum va arăta Europeanul fără Portocala Mecanică

Cele mai citite

Un Iohannis mai (Nic)ușor – Academia Catavencu

Ilustrație: Marian Avramescu Istoria pare să se repete la ciclurile elctorale, chiar dacă unele alegeri sunt pentru prezidențiale, iar altele pentru locale. Vă mai amintiți...

8 mituri despre rinita alergică și realitatea din spatele lor

Rinita alergică este o afecțiune comună, cunoscută și sub denumirea de febra fânului și  care afectează milioane de persoane în întreaga lume. Mulți oameni...

Informații utile despre pardoseli epoxidice: aplicabilitate, avantaje, montaj

Cauți o podea rezistentă, aspectuoasă și versatilă, pe care să o folosești cu succes pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă