18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestylePantilimon este lăudat de managerul lui Sunderland, Gustavo Poyet

Pantilimon este lăudat de managerul lui Sunderland, Gustavo Poyet

Costel Pantilimon are parte de o perioadă din ce în ce mai bună la noul său club, Sunderland. După ce a fost titularizat în poarta britanicilor, tehnicianul Gustavo Poyet a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui. 

"Costel s-a descurcat bine. El era pregătit să intre. L-am adus pe Costel la echipă şi i-am spus înainte să vină că nu îi pot promite că va juca. El a plecat de la Manchester City şi căuta un loc unde să joace, dar l-am avertizat că dacă vrea ceva uşor, atunci acesta nu este locul. Însă el a ştiut, a venit, s-a pregătit bine şi a crezut că are o şansă. Eu am decis să nu joace, iar el a aşteptat momentul", a spus Pantilimon, potrivit Mediafax.

Costel Pantilimon s-a transferat gratis în vară la Sunderland de la Manchester City, unde a petrecut trei sezoane, deoarece dorea să evolueze mai mult. Totuşi, în primele nouă etape, Gustavo Poyet l-a preferat în poartă pe italianul Vito Mannone. Însă, după meciul din etapa a noua a Premier League, când Sunderland a pierdut confruntarea cu Arsenal, scor 0-2, Poyet a decis să-l titularizeze pe Pantilimon. În etapa a opta, Mannone primise opt goluri de la Southampton.

În cele două meciuri de Premier League în care a evoluat, Pantilimon a primit două goluri, un autogol în victoria din deplasare cu Crystal Palace (3-1) şi unul din penalti, în remiza cu Everton (1-1).

Poyet a afirmat că alegerea portarului a fost una dintre cele mai grele decizii de până acum din acest sezon. Însă antrenorul crede că a avut dreptate să înceapă campionatul cu Vito Mannone şi să-i ofere apoi ocazia lui Pantilimon.

"A fost una dintre provocările cu care ne-am confruntat la începutul sezonului. Era important la început să încep cu Vito, iar după aceea a fost greu de schimbat decizia. Însă noi trebuie să ne uităm după beneficii şi era timpul pentru o schimbare. Cred că Pantilimon a vrut să joace când a venit aici, ceea ce e bine, după care a fost supărat că nu evoluează, ceea ce iar e bine. El a continuat să se comporte profesionist şi să fiu sincer la antrenamente era senzaţional. Apoi, el a trebuit să demonstreze în timpul meciurilor şi cu siguranţă a făcut-o", a completat Poyet.

Vito Mannone a început sezonul ca titular, după ce în campionatul trecut, primul la Sunderland, a fost desemnat jucătorul anului în echipa "pisicilor negre". Totuşi, Pantilimon ar putea să-şi păstreze locul de titular la Sunderland, având în vedere că lui Poyet nu îi place să schimbe jucătorii de pe anumite poziţii, precizează The Shields Gazette. "Sunt posturi pe teren pe care încerci să nu le schimbi prea mult. Însă trebuia să o facem, aşa că am schimbat portarul. Astfel, ocaziile sunt clare pentru jucători: dacă joacă bine, atunci au o şansă mare să rămână în prima echipă", a precizat Poyet.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă