11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleParlamentul European îi cere lui Blatter să plece! Vot pentru un nou...

Parlamentul European îi cere lui Blatter să plece! Vot pentru un nou președinte interimar

Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cer ca toleranța față de corupția din fotbal să fie zero. Europarlamentarii cer înlocuirea lui Blatter, de la șefia FIFA, cu un alt președinte interimar până la noile alegeri.

“Parlamentul salută demisia lui Joseph Blatter din funcția de președinte al FIFA și cere federației să nominalizeze un lider interimar care să îl înlocuiască. FIFA ar trebui să creeze un proces de luare a deciziilor transparent, echilibrat și democratic, inclusiv pentru alegerea noului președinte, se mai arată în rezoluția votată prin ridicare de mâini”, se arată într-un comunicat al PE.

“Deputaţii subliniază importanţa investigaţiei desfăşurate de autorităţile elveţiene şi americane privind acordarea turneelor finale ale Cupei Mondiale din 1998, 2010, 2018 şi 2022 Franţei, Africii de Sud, Rusiei şi Qatarului. Ei salută declaraţia şefului Comisiei FIFA de audit şi verificări, conform căreia acordarea turneelor finale ale Cupei Mondiale din 2018 şi 2022 ar putea fi invalidată dacă vor exista dovezi că desemnarea gazdelor a avut loc în urma unor activităţi de corupţie.”

Citește și FIFA reacționează la cerința P.E. Când va avea loc următorul Congres Extraordinar

Deputații consideră că, deoarece corupția din FIFA este “extinsă, sistemică și adânc înrădăcinată”, federația de fotbal ar trebui să facă reforme ample, inclusiv o revizuire a statutelor sale, structurii, codului și politicilor operaționale.

“Federația ar trebui să îmbunătațeasca transparenţa şi responsabilitatea, inclusiv în ceea ce priveşte procesul de luare a deciziilor şi remuneraţia managerilor executivi şi seniori. Textul subliniază că ar trebui stabilite limite de mandat şi acţiuni de verificare independentă pentru membrii Comitetului Executiv al FIFA.”

PE cere UE să coopereze pe deplin cu toate anchetele prezente şi viitoare privind practicile corupte din FIFA, întărind cooperarea pentru aplicarea legii prin echipe comune de anchetă şi cooperare între autorităţile de anchetă şi luând toate masurile necesare pentru a identifica orice indiciu de corupţie a oficialilor FIFA pe teritoriul UE.

Citește și WTA a anunțat CALENDARUL pentru 2016. Când va juca Halep la Olimpiada de la Rio

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă