15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestylePatrick Ekeng de la Dinamo a murit la spital, după ce s-a...

Patrick Ekeng de la Dinamo a murit la spital, după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului cu Viitorul Constanța

UPDATE 00,15:  Conducerea tehnică a Clubului Dinamo, jucătorii și chiar copiii de mingi au izbucnit în lacrimi, la aflarea verdictului tragic al morții lui Ekeng care a adus aminte de o altă pierdere importantă pentru suflarea dinamovistă: decesul lui Cătălin Hîldan.

“Unicul Căpitan” al lui Dinamo a încetat din viață la vârsta de 24 de ani, pe 5 octombrie 2000, în timpul unui meci amical cu FC Oltenița. S-a prăbușit pe teren în minutul 74, iar peste scurt timp s-a constatat decesul său.

Nici la mai bine de 15 ani de la moartea lui nu se cunoaște cauza clară a decesului, dar s-au avansat mai multe verdicte, printre care s-a numărat și stopul cardio-respirator.

Fostul mijlocaș nu a fost uitat niciodată de fanii dinamoviști și mai ales de ultrași, chiar i-au dedicat numeroase coregrafii și cântece în ultimii ani. Chipul său este imprimat de ani buni pe banderola de căpitan și pe tricouri, peluza galeriei dinamoviste îi poartă numele, iar jucătorii și oficialii clubului îi vizitează an de an mormântul din Brănești.

Pentru Dinamo, Hîldan a bifat 138 de prezenţe în tricoul alb-roşu şi a marcat 6 goluri. 

Mijlocaşul a bifat şi opt selecţii în naţională, fiind convocat alături de mari jucători ai României la turneul final al Campionatului European din 2000. Alături de Dinamo, Hîldan a câştigat campionatul în sezonul 1999-2000 şi Cupa României în 2000. Tricoul cu numărul 11 a fost retras pentru totdeauna de clubul alb-roșu.

UPDATE 23,30: Fotbalistul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit la Spitalul Floreasca din București, în ciuda manevrelor de resuscitare executate de personalul medical. Decesul a fost confirmat de antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic.

Mijlocaşul dinamovist a primit imediat îngrijiri la nivelul gazonului, însă a rămas inconştient fiind urcat în ambulanţă după aproximativ patru minute şi dus la Spitalul Foreasca din Bucureşti

Medicii au încercat să-l resusciteze pe mijlocaş peste 80 de minute, fără succes însă conform unui anunţ oficial al Spitalului Floreasca, jucătorul a ajuns la camera de gardă “fără resuscitare”, iar decesul a fost constatat după aproape 90 de minute în care medicii spitalului au încercat să-l resusciteze

——————-

UPDATE 23,00: Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng se află în stop cardiac, medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca încearcă să îl resusciteze, însă după mai bine de 30 de minute fotbalistul nu reacţionează la manevrele de resuscitare, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, Bogdan Opriţa. 

Mijlocaşul Patrick Ekeng şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost transportat la spital. 

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocaşul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbuşit pe gazon şi şi-a pierdut cunoştinţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar şapte minute mai devreme. 

——————————-

Patrick Ekeng, jucătorul camerunez al echipei Dinamo, s-a prăbușit pe teren, în timpul meciului de fotbal de la București dintre Dinamo și Viitorul Constanța.

Incidentul s-a produs în minutul 70 al meciului, fără ca mijlocașul Patrick Ekeng (intrat pe teren abia în repriza a doua) să fi fost lovit sau să se fi ciocnit de vreun alt jucător.

Ekeng a fost preluat de o ambulanță și trimis la spital. Meciul s-a încheiat cu scorul de 3 – 3.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă