13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestylePatronul Astrei Giurgiu, suspendat 6 luni după o plângere a CCA

Patronul Astrei Giurgiu, suspendat 6 luni după o plângere a CCA

Ioan Niculae, patronul clubului Astra Giurgiu, a fost suspendat 6 luni de zile de către Comisia de Disciplină a FRF în urma unei plângeri a CCA. Niculae a făcut în câteva rânduri declarații jignitoare la adresa arbitrilor din Liga I.

"În baza art. 52.b din RD se sancţionează pârâtul Ioan Niculae cu suspendare 6 (şase) luni şi i se aplică o penalitate sportivă de 10.000 lei", se arată în soluţia comisiei, citată de Mediafax.

Niculae a făcut declaraţii jignitoare la adresa centralului Istvan Kovacs după meciul CFR Cluj – Astra Giurgiu, scor 4-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Finanţatorul afirma atunci că la un "Campionat Mondial la şmecherie" Kovacs ar fi în primele trei poziţii sau chiar pe prima.

Conform articolului 52 (comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului), alineatul 2, litera b din Regulamentul Disciplinar, la următoarea abatere a lui Ioan Niculae, clubul Astra Giurgiu va fi sancţionat cu scăderea a trei puncte în clasamentul Ligii I.

"Dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere; la fiecare abatere următoare, sancţiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancţiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară", se arată în Regulamentul Disciplinar.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă