13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestylePele a lansat o melodie în onoarea Jocurilor Olimpice de la Rio

Pele a lansat o melodie în onoarea Jocurilor Olimpice de la Rio

Brazilianul Pele, legenda fotbalului mondial, a lansat o melodie pe internet în onoarea Jocurilor Olimpice de la Rio (5-21 august), primele organizate în America de Sud.

El făcuse anunţul în cursul săptămânii pe reţelele de socializare, alături de o fotografie în care putea fi văzut zâmbind în faţa unui microfon şi cu pumnul drept ridicat: "Am scris şi înregistrat o melodie denumită <Esperança> (speranţă). Abia aştept să o împart cu voi pe 15 iulie!".

Versurile acestei melodii ritmate, în care "regele" Pele este acompaniat de un cor de copii, fac referire în mod special la "sărbătoarea braziliană care va face lumea mai fericită, cu bucurie şi emoţie".

Pele (75 ani), care s-a căsătorit pentru a treia oară în weekend-ul trecut, a mai avut incursiuni în muzică începând cu anii '60. În 2006, el a scos chiar un album ("Pelé Ginga”), cu participarea lui Gilberto Gil.

Autor a 1281 de goluri în 1.363 de meciuri (77 în 91 de selecţii cu echipa Braziliei), Edson Arantes do Nascimento, supranumit Pele, este singurul jucător din istoria fotbalului care a câştigat de trei ori Cupa Mondială (1958, 1962, 1970), fiind considerat unul din cei mai buni jucători din toate timpurile.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă