14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePerformanță istorică, reușită de o echipă formată din fotbaliști care lucrează cu...

Performanță istorică, reușită de o echipă formată din fotbaliști care lucrează cu jumătate de normă

Echipa de fotbal Auckland City FC, campioana Oceaniei, a câștigat finala mică a Cupei Mondiale a cluburilor. Aceasta este o performanță fără precedent, având în vedere că fotbalul din care vine, campionatul din Noua Zeelandă, este unul semiprofesionist.

Finala mică a fost câștigată surprinzător de formația neozeelandeză, care a trecut de mexicanii de la Cruz Azul cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, la finalul prelungirilor scorul fiind egal, 1-1. Ryan de Vries a deschis scorul pentru formația de la Antipozi, chiar înainte de pauză (45), dar campionii CONCACAF au egalat în partea secundă, prin Joao Rojas (57), conform Agerpres.

Auckland City, o echipă semi-profesionistă, antrenată de spaniolul Ramon Tribulietx, a reușit o performanță istorică, după victoriile cu campioana Marocului, Moghreb Tetouan (1-0) și campioana Africii, formația algeriană ES Setif (1-0), pierzând semifinala cu San Lorenzo (1-2) la loviturile de departajare.

Pentru neozeelandezi au transformat Payne, White, Pritchtett și Issa, ratând Irving, în timp ce pentru Cruz Azul au înscris Giménez și Rodriguez, ratând Formica și Valadez.

În fața a 35.000 de spectatori, la Marrakech, au evoluat echipele:

Cruz Azul: Jose de Jesus Corona — Gerardo Flores, Julio Cesar Domínguez, Francisco Rodríguez, Alejandro Vela — Joao Rojas, Gerardo Torrado, Marco Fabian (Mariano Pavone, 85), Mauro Formica, Xavier Baez (Christian Giménez, 46) — Ismael Valadez.

Auckland City: Jacob Spoonley — Ivan Vicelich (Cameron Lindsay, 80), John Irving, Sam Burfoot (Sanni Issa, 58), Takuya Iwata — Darren White, Mario Bilen, Ryan De Vries, Tim Payne, Emiliano Tade (James Pritchett, 90) — Fabrizio Tavano.

Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia).

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă