12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăLifestylePeste 1 milion de turiști în Brazilia, pe durata Cupei Mondiale. Ce...

Peste 1 milion de turiști în Brazilia, pe durata Cupei Mondiale. Ce spune Dilma Rousseff

Brazilia a avut parte de un aflux important de turiști pe durata Cupei Mondiale, despre care președintele Dilma Rousseff declară că a fost un eveniment reușit. Rousseff consideră că Brazilia se poate considera victoriasă, din punct de vedere al organizării.

"Ţara noastră se poate considera drept victorioasă în ceea ce priveşte organizarea Cupei Mondiale. Sunt sigură că a fost una dintre cele mai frumoase ediţii din istorie. Am avut Cupa Cupelor", a declarat Rousseff, care va candida la preşedinţia Braziliei la alegerile din octombrie, conform Mediafax.

Totuşi, preşedintele a recunoscut că umilitoarea înfrângere, cu scorul de 1-7, suferită de Brazilia în faţa Germaniei, în semifinale, a reprezentat "o problemă". Dar ea le-a reamintit brazilienilor un proverb chinez, "înfrângerea este mama tuturor victoriilor", şi le-a cerut compatrioţilor să treacă peste acest incident.

"Am pierdut trofeul, dar Brazilia a câştigat Cupa, un eveniment pe pe care întreaga lume l-a admirat", s-a felictat la rândul său, Aloizio Mercadante, ministrul-şef al Casei Civile (echivalentul unui prim-ministru).

Peste 1 milion de turișit pe durata Cupei Mondiale

Brazilia aştepta 600.000 de turişti străini în timpul celor 30 de zile ale turneului, dublu faţă de ediţia din Africa de Sud, în 2010, dar a primit un milion de persoane din 202 ţări, a subliniat ministrul Turismului, Vinicius Lages.

Un sondaj efectuat pe aeroporturile celor 12 oraşe-gazdă şi la zece frontiere terestre a relevat că 95 la sută dintre turiştii străini au afirmat că au intenţia de a reveni în Brazilia, a adăugat el.

Peste trei milioane de brazilieni s-au deplasat în ţară pentru a asista la Cupa Mondială, o competiţie acoperită de mai mult de 20.000 de jurnalişti.

În total, 16,7 millioane de persoane au fost transportate cu avionul în întreaga ţară, cu un record istoric de 572.000 într-o singură zi, conform statisticii prezentate de ministrul Aviaţiei Civile.

"Nu a existat nicio cădere în reţeaua de energie, nici în reţeaua transmisiilor de date. Priviţi ce am făcut de-a lungul Cupei Mondiale! Imaginaţi-vă ce vom putea face la Jocurile Olimpice din 2016", a concluzionat Mercadante.

Cele mai citite

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă