9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăLifestylePeste 2,5 miliarde euro au cheltuit cluburile europene pe transferuri

Peste 2,5 miliarde euro au cheltuit cluburile europene pe transferuri

Fereastra de transferuri din această vară a dus la achiziții de 2,6 miliarde euro în fotbalul european, fiind transferați 1164 de jucători în primele campionate europene. Fotbalul britanic a fost din nou fruntaș la achiziții, cele 20 echipe din Premier League punând la bătaie peste 1 miliard de euro, un nou record.

Circa 90% din suma uriașă a transferurilor a fost cheltuită de primele 5 campionate europene: Premier League/Anglia (1,05 miliarde euro), Primera Division/Spania (480 milioane), Serie A/Italia (323 milioane), Bundesliga/Germania (285 milioane), Ligue 1/Franța (134 milioane), conform datelor site-ului de specialitate transfermarkt.com, actualizate pe data de 3 septembrie. Fereastra de transferuri s-a închis în majoritatea campionatelor europene în noaptea de 1 septembrie.

Următorul campionat al topului nu este un prim eșlaon, ci Championship-ul britanic, cea de a doua ligă a acestei țări, cu un total de 107 milioane euro cheltuiți. Tot din Anglia vine și clubul care a cheltuit cei mai mulți bani în această vară.

Manchester United, antrenată de Louis Van Gaal și deținută de familia Glazer din SUA, este echipa cu cele mai scumpe transferuri din această vară, "diavolii roșii" investind peste 190 milioane euro, dintre care 75 doar pentru a-l aduce pe Angel Di Maria, de la Real Madrid.

Aproape o jumătate de miliard de euro au cheltuit și cluburile din prima ligă spaniolă, mare parte din sumă fiind scoasă din buzunar de Real Madrid și Barcelona, cei doi granzi ai Primera Division. Louis Suarez (Barca) și James Rodriguez (Real) au costat împreună peste 160 milioane euro.

Liga I din România se află în a doua jumătate a clasamentului, cele 18 cluburi din primul eșalon cheltuind doar 3,5 milioane euro, dintre care aproape jumătate doar Steaua București.

FIFA arată că primele 5 campioante ale europei au transferat în perioada de mercato, de două luni, din această vară 1.164 de jucători. Dacă englezii aruncă sute de milioane pe transferuri, la polul opus se află state precum Malta, cu doar 60.000 euro cheltuiți de către cele 12 cluburi din prima divizie. 

Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă