9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestylePlatini atenționează Rusia, gazdă a CM 2018. Datoria față de Capello trebuie...

Platini atenționează Rusia, gazdă a CM 2018. Datoria față de Capello trebuie plătită!

Preşedintele UEFA, Michel Platini, solicită forului fotbalistic din Rusia să rezolve problema datoriilor pe care aceasta le are față de selecționerul Fabio Capello. Șeful UEFA atenționează că acest lucru poate afecta imaginea gazdei CM 2018.

"Capello nu a făcut nicio plângere, dar nu cred că este corect ca federaţia rusă să nu-i plătească salariu. Această problemă afectează imaginea fotbalului rus înainte de Cupa Mondială din 2018. Trebuie ca federaţia să rezolve această problemă", a declarat Platini, la Moscova, conform Mediafax.

Preşedintele federaţiei ruse, Nikolai Tolstih, ar putea fi demis, după ce nu a reuşit să plătească salariile în ultimele şase luni. Data limită pentru plată a fost fixată, luni, de către agenţia rusă a forţelor de muncă, dar nu a fost respectată.

"Nu am primit nicio informare din partea federaţiei referitoare la rezolvarea datoriei faţă de Capello", a declarat un responsabil al agenţiei ruse, promiţând că va avea loc "un nou control".

Tolstih a afirmat, marţi, că federaţia va rezolva parţial problema salariilor după ce a primit fonduri de la FIFA.

"Depunem toate eforturile pentru a rezolva datoria faţă de Capello", a spus oficialul, subliniind însă că fondurile sunt insuficiente pentru a plăti întreaga sumă.

Federaţia rusă a semnat în 2014 un contract cu italianul, cu un salariu estimat la 7 milioane de euro, acesta devenind cel mai bine plătit selecţioner din lume.

Însă, în noiembrie, forul de la Moscova a anunţat că nu mai poate plăti această sumă, pentru că "pur şi simplu nu mai sunt bani".

Capello, în vârstă de 68 de ani, a preluat naţionala în 2012, în vederea Cupei Mondiale din 2018, competiţie ce va fi găzduită de Rusia.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă