10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestylePlatini candidează pentru funcția de președinte FIFA. Reacția sa la depunerea candidaturii

Platini candidează pentru funcția de președinte FIFA. Reacția sa la depunerea candidaturii

Preşedintele UEFA, Michel Platini, și-a depus candidatura pentru alegerile FIFA. Actualul șef al UEFA s-a adresat, printr-o scrisoare deschisă, celor 209 federații afiliate la forul mondial.

“Sunt momente în viaţă în care trebuie să ştii să-ţi iei destinul în mâini. Vreau să redau FIFA rolul şi demnitatea pe care le merită. Am decis să candidez deoarece este în interesul fotbalului”, a afirmat Platini în scrisoarea publică, potrivit Mediafax.

“Contez pe sprijinul vostru şi pe dragostea comună pentru fotbal, pentru ca împreună să oferim milioanelor de pasionaţi ai sportului nostru ceea ce aşteaptă: FIFA exemplară, unită şi solidară, respectată, iubită şi populară”, a adăugat şeful forului de la Nyon.

Alegerile pentru preşedinţia FIFA se vor desfăşura la 26 februarie 2016, la Zurich.

Joseph Blatter a decis să demisioneze de la preşedinţia FIFA în luna iunie, după ce a izbuncnit scandalul de corupţie în care sunt implicaţi înalţi demnitari ai forului internaţional.

Candidaţii care doresc să se înscrie în cursa pentru şefia FIFA o pot face până la 26 octombrie.

Fost fotbalist, campion european cu Franţa în 1984 şi triplu câştigător al Balonului de Aur, Platini este preşedintele UEFA din ianuarie 2007.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă