15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestylePlatini NU îl susține pe Blatter la șefia FIFA. Cine este favoritul...

Platini NU îl susține pe Blatter la șefia FIFA. Cine este favoritul președintelui UEFA

Preşedintele UEFA, Michel Platini, și-a anunțat sprijinul pentru unul dintre candidații alfați în cursa pentru președinția FIFA. Francezul nu îl va susține pe elvețianul Joseph Blatter pentru un nou mandat.

Favoritul lui Platini este prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei, unul dintre principalii contracandidați ai lui Joseph Blatter, potrivit Mediafax.

“Nu am drept de vot la aceste alegeri, dar îl susţin, cu titlu personal, pe prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei. Sunt convins că Ali, pe care îl cunosc de mulţi ani, ar fi un mare preşedinte al FIFA. Are toate calităţile. Este preşedintele federaţiei din ţara sa de 15 ani, este membru în Comitetul Executiv al Confederaţiei Asiatice şi vicepreşedinte al FIFA”, a spus Platini.

Michel Platini a afirmat că nu are nimic cu actualul preşedinte, Joseph Blatter, dar consideră că este momentul unei schimbări. “Am spus de mai multe ori că FIFA are nevoie de un nou lider, de sânge proaspăt şi de aer curat. Nu am nimic cu Blatter, este un om pe care îl apreciez şi în respect în particular şi pe care l-am ajutat la alegerile precedente. El a făcut lucruri bune şi a luat decizii corecte în momente critice. Dar cred că vine un moment în care trebuie să te retragi, nu să te agăţi de un scaun. Acelaşi lucru l-a spus Blatter când a candidat împotriva lui Lennart Joahansson”, a precizat Platini.

Actualul preşedinte al FIFA, Joseph Blatter, şi prinţul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei sunt singurii candidaţi rămaşi în cursa pentru şefia forului mondial. Blatter, în vârstă de 79 de ani, este considerat favorit la alegerile din 29 mai. Joseph Blatter se află la al patrulea mandat de preşedinte al FIFA, for pe care îl conduce din 1998.

 

 

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă