10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestylePonta "marchează" și la națională. Premierul dă indicații pentru meciul cu Irlanda...

Ponta “marchează” și la națională. Premierul dă indicații pentru meciul cu Irlanda de Nord și vrea 400 de terenuri noi de fotbal

Victor Ponta are o agendă din ce în ce mai încărcată în cele mai puțin de 4 zile rămase până la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie, încercând să bifeze toate domeniile rămas încă neexploatate în campania electorală. Într-o discuție, la Palatul Victoria, premierul a abordat subiecte precum gimnastica sau fotbalul românesc.

"Domnul antrenor, general, a primit sarcină ca cu Irlanda de Nord să câştigăm, da?", a declarat Ponta, la un moment dat, în timpul discuției de la Guvern, potrivit Mediafax.  Discuția despre meciul România – Irlanda de Nord a venit în contextul în care Ponta s-a întrunit, la Guvern, cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi ministrul Sportului, Gabriela Szabo. Tema abordată a fost organizarea la Bucureşti a unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020.

"În ceea mă priveşte pe mine, în mod special, mă interesează 2016, calificarea la Campionatul European care urmează. Este primul examen pe care îl avem în 14 noiembrie şi, din punctul meu de vedere, este foarte important ca echipa naţională să câştige, să se califice, ca să putem să facem trecerea de la o competiţie la alta", a replicat Iordănescu.

Victor Ponta i-a atras atenția președintelui FRF, Răzvan Burleanu, ca la partida din 14 noiembrie să nu mai existe incidente ca la meciul cu Ungaria. "Vreau să-l rog pe domnul preşedinte să se alăture apelurilor noastre, apropos de atmosfera pe stadion – pentru că la meciul România-Ungaria a fost foarte frumos, dar se putea mai bine – ca să nu ne trezim cu sancţiuni."

Declarațiile premierului vin în contextul în care, spre deosebire de alte țări, precum Spania, guvernul românesc nu consideră sportul unul din domeniile prioritare. Atât președintele FRF, cât și liderii altor federații s-au plâns în repetate rânduri de lipsa de coeziune și de planificare, privind sportul românesc, de care dau dovadă politicienii.

O temă preluată din campania electorală a lui Răzvan Burleanu

Victor Ponta a abordat mai multe teme în timpul discuției, una dintre ele fiind preluată chiar din campania electorală a președintelui FRF, Răzvan Burleanu și anume construirea de noi terenuri de fotbal, respectiv introducerea acestui sport la nivel de școli. Ponta a susţinut că trebuie realizat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un program de construcţie a 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, la care se adaugă modernizarea stadioanelor Steaua, Dinamo şi Rapid, precum şi a celui din vecinătatea Arcului de Triumf, din Bucureşti, acestea din urmă fiind folosite pentru antrenament de către echipele care vor veni la București pentru meciurile de la Euro 2020.

Programa educaţională va include, începând cu anul şcolar 2015-2016, o oră de fotbal pe săptămână, pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu, în planurile Guvernului figurând şi construcţia a 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Tot în vederea organizării Euro 2020 Ponta a spus că Bucureștiul va fi deja legat de Vest. "Ceea ce înseamnă că, în 2020, din Europa Occidentală, Ungaria, încoace până la Bucureşti se va merge pe autostradă", a declarat Ponta.

Premierul a mai dat indicații ca Octavian Bellu și Mariana Bitang să fie păstrați la Federația Română de Gimnastică și să le fie promis un centru de pregătire la Snagov. 

La întâlnire au participat şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.

 

Cele mai citite

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă