13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestylePreliminarii Euro 2016: Ultima șansă pentru Olanda, Italia vrea să facă scor!...

Preliminarii Euro 2016: Ultima șansă pentru Olanda, Italia vrea să facă scor! Meciurile serii de JOI

Preliminariile Euro 2016 continuă cu etapa a 7-a, una în care unele dintre echipe vor afla dacă mai pot sau nu spera la o calificare la turneul de anul viitor, din Franța. Cea mai așteptată partidă a serii este cea dintre Olanda și Islanda.

Grupa A (21.45): Olanda – Islanda (Digi Sport1), Cehia – Kazakhstan, Turcia – Letonia

Revelația campaniei de calificare, Islanda, o națională a unei țări cu puțin peste 350.000 locuitori, vrea să confirme din nou statutul de lider al grupei A. Cu un start perfect în preliminarii (3-0 atât cu Turcia, cât și cu Letonia), islandezii au dat apoi marea lovitură în meciul cu Olanda, de pe teren propriu, când s-au impus cu 2-0. Pentru “Portocala Mecanică” această campanie arată ca un coșmar, iar în cazul unui nou eșec presiunea pusă de naționala turcă ar putea fi covârșitoare, în condițiile în care doar echipele de sub locul 3 sunt automat eliminate. Pe arena din Amsterdam vor fi prezenți și circa 3.300 fani islandezi, ceea ce înseamnă nu mai puțin de 1% din întreaga populație a acestei țări.

Citește și Clasament FIFA: România se menține deasupra unor țări ca Anglia, Italia sau Franța

Cehia nu-și mai poate permite încă un pas greșit, după ce în ultima etapă a fost învinsă tot de Islanda. Mai ales în eventualitatea în care olandezii se vor impune, cehii vor fi obligați să iasă și ei tot cu 3 puncte din duelul din această seară. Locul 3, care duce la baraj, nu reprezintă un bilet sigur spre Euro 2016.

Clasament: Islanda (15 p), Cehia (13), Olanda (10), Turcia (8), Letonia (3), Kazakhstan (1)

Grupa B (21.45): Belgia – Bosnia (Digi Sport2), Cipru – Țara Galilor, Israel – Andorra (21.45)

Cea mai echilibrată grupă din preliminarii, B, are parte în continuare de meciuri strânse. Partida serii din această grupă rămâne cea pe care belgienii o vor juca pe teren propriu. Belgia încă mai speră să detroneze Țara Galilor, în timp ce Bosnia își joacă poate ultima șansă la calificare. Țara din Balcani a remizat în meciul tur, de pe teren propriu, împotriva belgienilor, însă meciul din deplasare se anunță unul mult mai disputat. În schimb, Țara Galilor ar putea avea o misiune ușoară, în condițiile în care ciprioții nu au mai câștigat din noiembrie 2014.

Singura națională care nu mai poate spera la calificare, din grupa B, rămâne Andorra, astfel că Israel ar putea fi surpriza serii, putând chiar să detroneze Belgia în această seară. 

Clasament: Țara Galilor (14 p), Belgia (11), Israel (9), Cipru (9), Bosnia (8), Andorra (0).

Grupa H: Azerbaijan – Croația (19.00, Digi Sport 2), Italia – Malta (Digi Sport3), Bulgaria – Norvegia (21.45)

Grupa H anunță două meciuri dezechilibrate, care ar trebui să se încheie cu multe goluri de partea Croației, respectiv a Italiei. Însă contrar așteptărilor, italienii au reușit doar un 1-0 în fața Maltei, pe teren propriu. Pe de altă parte, croații s-au impus cu 6-0 în meciul tur cu azerii.

Cel mai strâns meci al grupei rămâne cel dintre Bulgaria și Norvegia. Nordicii au nevoie de o victorie pentru a fi siguri că se vor departaja la suficiente puncte de principala lor amenințare, Bulgaria.

Clasament: Croația (14), Italia (12), Norvegia (10), Bulgaria (8), Azerbaijan (4), Malta (1).

Citește și LIVE TEXT Ungaria – România: ora 21.45, meci decisiv pentru tricolori în preliminariile Euro 2016

 

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă