32.2 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăLifestylePremier League: Un român, ales în echipa ideală a etapei, alături de...

Premier League: Un român, ales în echipa ideală a etapei, alături de Hazard sau Toure

Echipa ideală a celei de a 17-a etape din Premier League include și un român, portarul Costel Pantilimon, de la Sunderland, făcându-și loc printre jucători de zeci de milioane de euro.

Aventura pe care Pantilimon a început, în acest sezon, cu Sunderland este una cât se poate de reușită, românul având evoluții excelente meci de meci. Cu excepția meciului cu fosta sa echipă, Mancester City, când a încasat 4 goluri, în toate celelalte partide a reușit să adune puncte importante pentru echipa sa, reparând de multe ori greșelile defensivei lui Sunderland.

O răsplată pentru munca sa la Sunderland a venit în ultima etapă, când a fost ales drept portarul etapei. Pantilimon stă între buturi, în echipa ideală, într-o companie selectă: Eden Hazard, Cesc Fabregas (Chelsea), Yaya Toure, David Silva, Pablo Zabaleta (Manchester C.), Eric Lamela (Tottenham), Charlie Austin (QPR), Winston Reid, Aaron Cresswell (West Ham), Jose Fonte (Southampton).

În ultima etapă, Sunderland a câștigat, în deplasare, derbiul nordului, cu Newcastle United, scor 1-0. Românul a menținut poarta intactă, reușind să facă minuni între buturi. 

Pantilimon, 27 de ani, a ajuns la Sunderland după 3 sezoane petrecute la Manchester City, acolo unde evoluțiile sale au fost rare. Fostul stelist este acum prima opțiune pentru tehnicianul lui Sunderland, după ce a fost nevoit să se impună și în fața portarului pe care l-a găsit la echipă, la momentul transferului său, Vito Manonne.

Cu 19 puncte în 17 etape, Sunderland a urcat pe locul 14, la 3 poziții deasupra zonei de la retrogradare. O singură înfrângere a suferit echipa în campionat în cele 8 meciuri cu Pantilimon titular, 1-4 cu Manchester City.

Cele mai citite

Vernisajul expoziției „Șerbana Drăgoescu. Joc pentru semeni” – Muzeul Colecțiilor de Artă

Muzeul Național de Artă al României anunță că în ata de 8 iunie 2024, de la ora 18.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea...

Schimb tensionat de replici între Novak Djokovic și soția sa, la Roland Garros

Novak Djokovic, numărul unu mondial ATP, a fost surprins în timp ce se "certa" cu soția sa Jelena, chiar în mijlocul unei partide de...

UE înființează o unitate împotriva spălării banilor, cu atribuții în toate statele membre

Uniunea Europeană își consolidează lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului prin crearea noii Autorități de Combatere a Spălării Banilor. Agenția numită "Anti-money laundering authority"...
Ultima oră
Pe aceeași temă