13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePresa britanică. România la EURO 2016, un eșec drastic

Presa britanică. România la EURO 2016, un eșec drastic

Campania naţionalei de fotbal a României la EURO 2016 a fost “un eşec drastic”, estimează joi cotidianul britanic The Guardian, ce analizează evoluţiile tuturor celor 24 de participante, la o zi după încheierea fazei grupelor, informează Agerpres.

“Conştientă că o victorie Albania, teoretic cea mai slabă echipă din grupă, îi va asigura practic calificarea, echipa lui Anghel Iordănescu pur şi simplu nu a răspuns prezent şi a pierdut după o eroare bizară a portarului Ciprian Tătăruşanu. Pe ansamblul meciurilor din grupă, România n-a arătat nimic în atac şi cu toată apărarea ei solidă şi bilanţul respectabil din preliminarii, nu a reuşit să încheie niciun meci fără gol primit. Campania ei nu poate fi considerată altfel decât un eşec drastic – eliminarea după faza grupelor pentru a patra oară în cinci participări la Campionatul European”, scrie The Guardian, care-i aşază pe “tricolori” pe locul 20 între participantele de la acest turneu. 

În opinia ziarului britanic, la EURO 2016 au fost patru echipe mai modeste ca România: Austria, Cehia, Ucraina şi mai ales Rusia, formaţia cu cele mai multe puncte slabe (“apărare haotică, portar ridicol şi un vârf izolat mărginit tehnic”). 

În opinia cotidianului, cea mai impresionată echipă de până acum a fost Croaţia, urmată de Germania, Italia, Spania, Franţa şi Polonia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă