15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestylePreședintele FIFA: Pregătirile din Rusia pentru Cupa Mondială sunt fantastice

Președintele FIFA: Pregătirile din Rusia pentru Cupa Mondială sunt fantastice

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a primit, miercuri, la Kremlin pe preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Gianni Infantino, care a declarat drept “fantastice” pregătirile Rusiei în vederea Cupei Mondiale din 2018, informează AFP, citată de Agerpres.

Infantino a efectuat o vizită de două zile în Rusia.

“Lucrările pentru pregătirea Cupei Mondiale, coordonate de guvernul rus şi de Ministerul Sporturilor, sunt fantastice”, a declarat Gianni Infantino cu ocazia întâlnirii cu Vladimir Putin. 

Preşedintele FIFA s-a declarat, de asemenea, “foarte optimist în privinţa modului în care va fi organizată Cupa Mondială din Rusia”. 

“Mai este mult de muncă. Dar fotbalul este un sport de echipă şi sunt sigur că echipa voastră va organiza cea mai bună Cupă Mondială din istorie. Toată lumea se va uita la Rusia”, a adăugat el. 

La rândul său, Vladimir Putin a afirmat că speră ca această Cupă Mondială pe care Rusia o pregăteşte să se desfăşoare ”la cel mai înalt nivel”, conform agenţiei RIA Novosti. 

“Am luptat pentru a avea dreptul de a găzdui acest eveniment major de o manieră transparentă, onestă, cu dorinţa de a promova magnificele idealuri ale fotbalului”, a adăugat el, precizând că Moscova va profita de Cupa Mondială din 2018 pentru “a întări relaţiile” cu ţările participante. 

Tot în cursul zilei de miercuri, Infantino s-a întâlnit cu ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, care conduce şi Federaţia rusă de fotbal şi care a dat asigurări că pregătirile Cupei Mondiale avansează aşa cum s-a hotărât. 

Nu mai puţin de 12 stadioane din 11 oraşe din Rusia vor găzdui Cupa Mondială din 2018, între care meciul de deschidere, care va avea loc pe 14 iunie 2018 pe arena Lujniki, din Moscova. Dintre cele 12 stadioane, şase sunt noi şi se află în construcţie, iar patru în fază de renovare, doar al doilea stadion din Moscova şi cel din Kazan (800 km est de Moscova) fiind deja gata. 

Confruntată cu dificultăţi economice, Rusia a redus în luna martie bugetul pentru organizarea Cupei Mondiale din 2018 cu şase miliarde de ruble (81 milioane euro). 

După Moscova, pe care a părăsit-o miercuri, Gianni Infantino s-a deplasat în Qatar, ţară care organizează Cupa Mondială din 2022. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă