10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestylePreședintele Uruguay-ului, după eliminarea lui Suarez: "FIFA, o bandă de fii de...

Președintele Uruguay-ului, după eliminarea lui Suarez: “FIFA, o bandă de fii de cățea”

Jose Mujica, președintele Uruguay-ului a catalogat FIFA drept "o bandă de fii de cățea", pentru dicizia pe care a luat-o forul internațional în cazul atacantului uruguayan Luis Suarez. Vârful naționalei uruguayene a fost eliminat 9 meciuri după ce l-a mușcat pe italianul Giorgio Chiellini.

"FIFA este o bandă de fii de căţea. Nu ar trebui să impună sancţiuni fasciste", a declarat Mujica într-un interviu. Inițial președintele a dus mâna la gură pentru a retracta ceea ce a spus, însă apoi și-a dat consimțământul pentru ca materialul să fie publicat, potrivit mirror.co.uk. 

În vârstă de 73 de ani, cel cunoscut drept cel mai sărac președinte din lume, pentru stilul său de viață auster, ar putea atrage sancțiuni asupra Uruguay-ului pentru declarațiile sale. Țara sa ar putea pierde dreptul de a co-organiza Cupa Mondială din 2030, alături de Argentina.

În 2030 se vor împlini 100 de ani de Cupă Mondială, prima ediție având loc în 1930, în Uruguay. Finala ar urma să fie disputată în capitala statului sud-american.

Incidentul la care face referire Mujica este eliminarea lui Suarez pentru 9 meciuri, respectiv interdicția de a se mai apropia de un stadion de fotbal pentru 4 luni de zile, după ce atacantul uruguayan l-a mușcat pe italianul Giorgio Chiellini în ultimul meci din faza grupelor. Atunci Uruguay elimina Italia și se califica în optimi, însă în următoarea fază a competiției, naționala sud-americană, fără Suarez, a fost eliminată de Columbia, scor 0-2.

FIFA a motivat decizia sa prin faptul că Suarez l-a mușcat pe Chiellini în mod deliberat, fără ca incidentul să aibă loc la atingerea balonului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă