21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePrețul trădării în fotbal: Jucător de la Anderlecht, decapitat într-un banner!

Prețul trădării în fotbal: Jucător de la Anderlecht, decapitat într-un banner!

Meciul din prima ligă belgiană, dintre Standard Liege și Anderlecht Bruxelles, a avut parte de un eveniment care arată încă o dată ce riscă jucătorii care trec de la o echipă la alta. Fostul căpitan al gazdelor a fost "pedepsit" cu un banner pe care el apărea decapitat.

Suporterii echipei Standard Liege s-au simțit trădați de trecerea lui Steven Defour, fost căpitan al echipei lor, la rivalii de la Anderlecht, astfel că au decis să se răzbune printr-un banner șocant. Banner-ul, de mari dimensiuni, îl reprezenta pe Defour, decapitat de către un bărbat mascat, cu o macetă în mână. Alături era scris mesajul "Red or dead" (Roşu sau mort), gest care a atras critici din toate părțile.

 "Banner de prost gust şi inacceptabil la Standard-Anderlecht. Nu există nimic în regulament referitor la astfel de situaţii, dar vom vedea ce se poate face", a fost reacția forului fotbalistic din această țară, postată pe Twitter.

Gestul este cu atât mai șocant, în contextul actelor terorist din ultima perioadă și a decapitărilor mai multor ostatici de către gruparea Statul Islamic.

Defour a jucat în meciul de duminică până în minutul 53, iar ostilitatea surpoterilor l-a afectat în mod vizibil, el la rândul său având câteva intervenții violente la balon, motiv pentru care fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. În cele din urmă Standard Liege s-a impus cu scorul de 2-0.

Steven Defour a fost căpitan al echipei Standard Liege, alături de care a câştigat de două ori campionatul Belgiei, însă apoi a plecat la FC Porto, după care, din acest sezon, a revenit în Belgia pentru a semna cu Anderlecht. 

Trecerile fotbaliștilor de la o echipă la rivali este deseori condamnată de către suporteri. În Liga 1, ultimul exemplu de acest gen a fost transferarea lui Gabi Tamaș, fost dinamovist, de către Steaua, suporterii din Ștefan cel Mare criticându-l pe internațional pe rețelele de socializare. 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă