23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePrimele declarații ale lui Reghecampf, după revenirea la Steaua

Primele declarații ale lui Reghecampf, după revenirea la Steaua

Antrenorul formaţiei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte refacerea echipei de succes din trecut, alături de patronul echipei, Gigi Becali, şi de fostul manager general Mihai Stoica.

"Este o situaţie dificilă. În momentul de faţă ne gândim mai mult să refacem şi să reducem distanţa pe care o au cei de la Astra faţă de noi. Cred că vorbele pentru noi nu îşi au rostul acum. Avem nevoie de puncte, să câştigăm campionatul, ăsta e obiectivul nostru. Sunt bucuros că am ajuns la Steaua, le mulţumesc fanilor care mi-au trimis mesaje. Le mulţumesc că au încredere, le mulţumesc şi patronului Stelei şi lui MM (n.r. – fostul manager general Mihai Stoica). Ştiu că se discuta că nu o să aibă voie să lucreze în fotbal. Va avea voie, mai puţin câteva lucruri, cu siguranţă va fi lângă noi în cel mai scurt timp. Încercăm să refacem acel trio care a avut mult succes. Încercăm să ducem echipa la nivel înalt. Sunt jucători buni la Steaua, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Lucrez foarte bine cu patronul, avem o relaţie cât se poate de bună, sperăm ca în scurt timp să revină şi MM. El o să-şi termine pedeapsa şi va fi alături de echipă, ce va putea să facă va spune el", a declarat Regehcampf.

Fostul manager general al FC Steaua, Mihai Stoica, poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi nouă luni din pedeapsa de trei ani şi şase luni, primită în dosarul transferurilor de jucători, a stabilit, joi, Comisia de la Penitenciarul Jilava, care va trimite dosarul la Judecătoria Sectorului 4.

Reghecampf a explicat şi motivele pentru care a decis să revină ca antrenor la Steaua: "Sunt multe motive pentru care am revenit. În primul rând Steaua reprezintă foarte mult pentru mine, apoi vin acasă împreună cu cei dragi. Steaua trece printr-o perioadă grea şi cred că va fi o provocare foarte mare. Nu cred că o echipă a avut o astfel de distanţă faţă de Steaua în ultimii ani şi asta a contat foarte mult în reîntoarcerea mea. Cred în campionat, de asta am revenit. Dar cel mai important acum este să câştigăm următorul meci. În plus patronul mi-a spus că îşi doreşte să ajungă din nou în Champions League, că vrea să facă o valoare mare. Asta m-a determniat să revin. Sunt sigur că fanii vor veni lângă echipă. Ştiam că voi rezolva toate problemele pe care le aveam la Litex când am acceptat, nu ajuta cu nimic că eu să stau în tribună. Jucătorii aveau nevoie de un om pe banca şi să-i conducă. Am rămas în relaţii foarte bune cu cei de la Litex, cred că orice om încearcă să facă în viaţă ceea ce este mai bine pentru el".

Referitor la întoarcerea echipei în Bucureşti pentru partidele de pe teren propriu, Regehcampf este încrezător că acest lucru se va realiza cât mai repede. "Cred că se vor rezolva şi problemele cu baza şi cu stadionul. Se lucrează intens să revenim în Ghencea. Dar acest lucru îl vom face când echipa va juca şi vom fi din nou pe primul loc. Sunt mulţumit de condiţiile de la Piteşti, dar aş fi şi mai mulţumit dacă ne-am întoarce în Ghencea. Oamenii trebuie să înţeleagă că o astfel de echipa merită acest lucru. Nu scad şansele la titlu dacă nu jucăm în Bucureşti, Steaua e o echipă iubită şi suntem înconjuraţi de fani oriunde vom juca. Eu am sentimentul că şi la Bucureşti vom avea fani când vom juca aici", a afirmat tehnicianul.

Laurenţiu Reghecampf este dispus să colaboreze la Steaua şi cu Mirel Rădoi şi cu echipa acestuia: "Sunt conştient de faptul că putem remedia lucrurile repede şi să aducem Steaua acolo unde îi este locul. Dacă sunt dispuşi să discute cu mine şi să ajute echipa, pentru mine nu e niciun fel de problemă. În momentul de faţă nu am discutat nimic cu patronul echipei. Eu voi lucra direct cu patronul şi cu MM, dacă vor mai fi şi alţi colaboratori, cu mare plăcere".

În ceea ce priveşte achiziţionarea de jucători, tehnicianul nu a dorit să dezvăluia strategia de transferuri înainte de finalul finalul acestui an. "Eu trebuie să mă bazez pe jucătorii pe care îi am acum la echipa şi să-i fac să câştige cât mai multe puncte, nu discut acum despre alţi jucători. Nu este perioada în care putem să ne dorim jucători. Vom vedea în perioada următoare, când vom termina aceste meciuri. Am încredere în toată echipa şi sper că de la meci la meci să joace mai bine. Voi face tot ceea ce trebuie că echipa să aibă un randament maxim. Ne dorim foarte mult să facem performanţă. Rezultatele nu sunt cele dorite. Jucătorii au nevoie de şedinţe în care să înţeleagă ce vrem de la ei. În play-off sunt 30 de puncte puse în joc, se pot întâmplă multe lucruri. Acum important e ce vom face la următorul meci, în play-off lucrurile se vor schimba, vom fi mult mai pregătiţi. Nu cred că se va întâmplă să ratăm play-off-ul, dar în fotbal orice este posibil", a mai spus antrenorul.

Reghecampf are încredere că jucătorii săi vor ajunge să fie convocaţi şi la echipa naţionaă a României cât mai curând: "Întotdeauna e presiune când lucrezi la Steaua, nu e un antrenor fără presiune. Cred că echipa are valoare şi putem remedia lucrurile legate de diferenţa de puncte. Toate echipele din play-off au valoare şi vor fi meciuri dificile. Vor fi anumite schimbări în iarnă, vom încerca să facem o echipa care să câştige campionatul. Dacă echipa va avea rezultate, jucătorii vor fi chemaţi şi la naţională, dar asta nu e problema mea. Când vor avea valoare vor ajunge şi la echipa naţională cu siguranţă".

Tehnicianul Laurenţiu Reghecampf a fost numit oficial, joi seară, în funcţia de antrenor principal al echipei Steaua Bucureşti, el semnând un contract pe doi ani şi jumătate. Reghecampf a mai antrenat Steaua în perioada 2012-2014, câştigând campionatul României în sezoanele 2012/2013 şi 2013/2014. El îl înlocuieşte la Steaua pe Nicolae Dică, antrenorul care a pregătit partida cu ASA Târgu Mureş după demisia lui Mirel Rădoi.

Laurenţiu Reghecampf, care în primul său mandat la Steaua a câştigat două titluri de campion şi o Supercupă a României, va fi ajutat de Thomas Neubert, Anton Petrea, Cristinel Ţermure şi Florin Tene. Noul staf va debuta pe banca Stelei, duminică, la meciul cu CSU Craiova, programat de la ora 20.30, la Piteşti, în etapa a XXI-a a Ligii I.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă