18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestylePrimele sancțiuni după România - Ungaria: 20 de suporteri au interzis pe...

Primele sancțiuni după România – Ungaria: 20 de suporteri au interzis pe stadion

Incidentele violente dintre suporteri și forțele de ordine, de la meciul România – Ungaria 1-1, a atras o serie de sancțiuni. Douăzeci de suporteri au primit interzis pe stadion între șase luni și un an, iar totalul amenzilor date se ridică la 18.000 lei.

Jandarmeria informează că în urma incidentelor care au avut loc în interiorul Arenei Naţionale, a intervenit, conform prevederilor legale, pentru restabilirea ordinii publice, aplicând ulterior mai multe sancțiuni, conform Mediafax.

Astfel, peste 50 de persoane au fost identificate de forțele de ordine, dintre acestea 30 fiind sancționate contravențional pentru provocare de scandal, aruncarea de obiecte asupra suporterilor, pătrunderea în stadion fără documente de acces, împiedicarea forțelor de ordine de a-și îndeplini sarcinile de serviciu, proferarea de injurii și expresii jignitoare etc.

De asemenea, după sesizarea Poliției, se fac cercetări pentru săvârșirea a 19 infracțiuni, majoritatea pentru deținerea și utilizarea de materiale pirotehnice.

Pe de altă parte, Jandarmeria precizează că în conformitate cu prevederile legale, "controlul corporal sumar la accesul spectatorilor pe stadion, îndrumarea și supravegherea publicului pe stadion au fost realizate de către cei peste 1.000 de agenți ai societății de pază și protecție (BGS – n.r.) contractată de organizator)".

După meciul România-Ungaria, disputat sâmbătă seară pe Arena Naţională din Capitală, mai mulţi suporteri au reclamat violenţe ale agenţilor firmei de securitate, în timp ce reprezentanţii acesteia au afirmat că au avut, la rândul lor, angajaţi agresaţi şi că o parte a fanilor vin pe stadion exclusiv pentru a se bate cu forţele de ordine sau între ei.

În urma incidentelor din tribune, mai multe persoane au suferit fracturi sau traumatisme craniocerebrale minore, fiind duse la spital.

Incidente violente au avut loc şi la precedentul meci România-Ungaria, jucat la Bucureşti în 6 septembrie 2013. Atunci, suporterii unguri au fost recalcitranţi la Gara de Nord, unde au folosit fumigene şi au încercat să forţeze dispozitivele de ordine, dar şi în Centrul Istoric, după ce s-au arătat deranjaţi de prezenţa echipelor de filmare ale televiziunilor de ştiri. Potrivit Jandarmeriei, 16 suporteri unguri au primit ulterior o interdicţie de un an pe stadioane.

În unele incidente au fost implicaţi şi suporteri români, în majoritate ai echipelor bucureştene. Unii dintre aceştia au aruncat cu pietre asupra autobuzelor care duceau fanii unguri la stadion, iar alţii, nemulţumiţi de interzicerea accesului cu băuturi alcoolice pe Arena Naţională, au agresat forţele de ordine. De asemenea, jandarmii au dejucat intenţia unor suporteri rapidişti, stelişti şi dinamovişti de a se bate între ei după terminarea meciului, 41 dintre aceştia fiind duşi la Poliţie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă