16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleProba FOTO: Intonarea imnurilor, la România - Ungaria, bătaia de joc a...

Proba FOTO: Intonarea imnurilor, la România – Ungaria, bătaia de joc a ultrașilor

Meciul România – Ungaria, scor 1-1, din preliminariile Euro 2016, a dus la conflicte între galeriile celor două echipe încă din debutul partidei. Cel mai jignitor moment a fost cel al intonării imnurilor naționale, când niciuna dintre galerii nu a arătat respect pentru adversar.

Tensiunile au crescut încă de la început, după ce suporteri din cele două galerii adverse au aruncat cu petarde unii în alții. Primul imn intonat a fost cel al oaspeților, moment în care, deși suporterii veniți de la Budapesta stăteau drepți, în semn de respect pentru imnul țării lor, erau bombardați cu petarde de către suporterii din galeriilor U Cluj și Dinamo. O greșeală a organizatorilor a fost tocmai așezarea galeriei maghiare în apropierea celor în care se aflau ultrași români.

Fie ca o replică, fie în cadrul unei "coregrafii" de dinainte stabilită, galeria ungurilor a răspuns într-un mod josnic pentru o țară care vrea să evolueze la Euro 2016. La momentul intonării imnului României, moment în care întreg stadionul a fost în picioare, absolut toți cei 2-3000 fani maghiari au stat cu spatele întors și au făcut semne umilitoare, indicând degetul mijlociu – proba FOTO în galeria de mai sus (imagini România liberă).

Răzvan Burleanu s-a grăbit după meci să dea vina pe firma de pază, care deși a greșit în câteva cazuri izolate, arătând exces de zel și lovind oameni nevinovați, a reușit să preîntâmpine un dezastru – ciocnirea dintre galeriile românești și cea maghiară. Burleanu nu a anunțat niciun fel de măsuri reale împotriva fanilor, care fac permanent probleme la meciurile echipei naționale.

Vezi și galeria foto: ROMÂNIA – UNGARIA, în 40 de IMAGINI

De asemeni în timp ce ultrașii români au primit sancțiuni, prea blânde în raport cu gravitatea faptelor, rămâne de văzut dacă va federația maghiară va lua vreo măsură împotriva așa-zișilor fani care au venit pe Arena Națională pentru a se comporta în cel ma josnic mod posibil.

Vezi aici ce sancțiuni au primit suporterii români care au comis agresiuni

România a obținut doaro remiză la meciul cu Ungaria, după ce Tătărușanu a încasat un gol la o lovitură liberă. Ambele echipe au avut câte un gol anulat pe motiv de ofsaid, în timp ce Rusescu a deschis scorul pentru tricolori. 

Cele mai citite

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă