11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleSuporterii, în stradă pentru echipa Rapid. Decizia priving intrarea în faliment a...

Suporterii, în stradă pentru echipa Rapid. Decizia priving intrarea în faliment a clubului, amânată pentru marți

UPDATE 14.02:  Curtea de Apel judecă marți, începând cu ora 9.00, cererea de suspendare a falimentului clubului Rapid, informează Mediafax.

„Admite cererea de preschimbare a termenului de judecată. Preschimbă termenul de judecată din data de 20.07.2016 la data de 12.07.2016 ora 9,00. Dispune citarea petentei, prin fax şi telefonic, pentru termenul de judecată din data de 12.07.2016, ora 9,00, cu următoarele menţiuni : – să depună dovada calităţii de reprezentant a SCA Bohâlţeanu şi Asociaţii acordată de lichidatorul judiciar CII Brihac Aurel pentru formularea cererii de suspendare; – să precizeze persoanele cu care înţelege să se judece în contradictoriu pe cererea de suspendare, cu indicarea domiciliilor / sediilor acestora; – să depună dovada înregistrării la Tribunalul Bucureşti a recursului declarat împotriva Sentinţei civile nr.4266/13.06.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII a Civilă în dosarul nr.46406/3/2012 – să depună în copie conform cu originalul tabelul definitiv de creanţe – să depună dovada consemnării unei cauţiuni în cuantum de 500 de lei. Dispune ataşarea din Sistemul Ecris a Sentinţei civile nr.4266/13.06.2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII a Civilă în dosarul nr.46406/3/2012. Dispune ataşarea dosarului nr.4744/2/2016 al Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a V a Civilă. Irevocabilă. Dată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi 11.07.2016.” se arată în decizia de astăzi a instanţei.

Amănuntul e fundamental, pentru că la ora 11.00 începe Adunarea Generală a LPF, până la care Rapid trebuie să obţină sentinţa de suspendare a falimentului pronunţat luna trecută de Tribunalul Bucureşti. Aceasta este condiţia impusă de Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, pentru a se putea lua în discuţie acordarea primei tranşe din drepturile TV, echivalentul a 630.000 de euro brut – circa 450.000 de euro net.

—————

Aproximativ 400 de suporteri au protestat, duminică seara, în fața Stadionului Giulești-Valentin Stănescu, împotriva acţionarului majoritar al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Valerii Moraru, pe care l-au acuzat că ar fi provocat falimentul echipei. Protestele ar putea continua și luni, în faţa Curţii de Apel Bucureşti, unde se judecă un ultim termen privind suspendarea executării silite a clubului, informează Agerpres.

Fanii şi-au dat întâlnire în faţa arenei folosind site-urile de socializare. „Ieşim pentru Rapid în al 12-lea ceas! Vino în faţa stadionului Giuleşti duminică, la ora 20,00, arată că nu eşti indiferent! Toată forţa Rapidului stă în mine, în tine… în noi! Hai dacă te doare, când spui: Rapid nu moare!”, au scris fanii pe Facebook. 

Suporterii au început să se strângă în faţa stadionului în jurul orei 19.30. Aşteptaţi de jandarmi, ei au protestat paşnic, scandând împotriva acţionarului majoritar Valerii Moraru, considerat vinovat de faptul că gruparea a intrat în lichidare în urma unei hotărâri de intrare în faliment a Tribunalului Bucureşti. ‘„Rapid nu moare” a fost scandarea preferată a fanilor, care însă nu au uitat de cluburile rivale din Capitală cărora le-au adresat cuvinte jignitoare. 

Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Curtea de Apel București a respins, joi, cererea de suspendare a hotărârii de faliment, iar lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început deja demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA. În aceste condiţii, clubul Rapid nu va fi înscris în ediţia 2016-2017 a Ligii I.

Termenul pentru înscriere este 12 iulie, dată fixată de Liga Profesionistă de Fotbal pentru tragerea la sorţi a programului următorului sezon. Cel mai probabil, formaţia Rapid se va înscrie în Liga a V-a, ultimul eşalon fotbalistic zonal. 

La 14 iunie, Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la acea dată dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare. 

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă