14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestylePrunea anunță apocalipsa în Liga 1: Se va opri campionatul, dacă nu...

Prunea anunță apocalipsa în Liga 1: Se va opri campionatul, dacă nu vin banii din drepturi TV

Florin Prunea, președintele clubului CSMS Iași, declară că multe cluburi depinde de banii din drepturile tv, în condițiile în care cele 18 echipe au acumulat datorii tot mai mari. El avertizează că există chiar și un club care s-ar putea retrage înaintea finalului campionatului.

"Daca nu vine transa din luna ianuarie, campionatul se poate opri. Daca ne gandim la situatiile echipelor din Liga I, cu salariile neplatite de 7-8 luni, plus datoriile pe care le au unii catre bugetul statului, cum este cazul CFR-ului, ne dam seama de situatie", a declarat Prunea la Sport.ro.

Prunea este convinsă că banii din prima tranșă vor veni, însă crede că vor fi probleme cu următoarele tranșe. El spune că CSMS Iași nu va avea probleme deoarece are un plafon al salariilor foarte jos și nu depinde 100% din banii din drepturi de difuzare.

"Din cate stiu eu, la transa din aceasta iarna nu sunt probleme. Dar, facand un calcul economic, e clar ca cei care au cumparat drepturile de televiziune sperau sa atraga mai multi telespectatori. Din pacate nu s-a intamplat asa ceva. Probabil ca este o pierdere destul de mare in ceea ce priveste prognozele pe care ei si le-au facut, dar din cate stiu eu, in ianuarie nu vor fi probleme."

Prunea anunță că sunt șanse foarte mari ca sezonul din Liga I să nu se încheie cu toate cele 18 echipe. Ceahlaul Piatra Neamț este unul dintre cele mai afectate cluburi, mai ales după arenstarea primarului Gheorghe Ștefan.

Cedarea drepturilor de difuzare a Ligii 1, de către LPF, consorțiului Sky Broadcast Ltd. este o afacere care pare să iasă în pierdere. LPF ar trebui să încaseze până în februarie o primă tranșă de 16 milioane euro, bani repartizați celor 18 echipe. Totuși deținătorii drepturilor tv nu au reușit să atragă un număr suficient de mare de telespectatori pentru a face rentabilă afacerea.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă