20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăLifestyleQatarul neagă acuzaţiile cu privire la Cupa Mondială de fotbal din 2022

Qatarul neagă acuzaţiile cu privire la Cupa Mondială de fotbal din 2022

Qatarul neagă informaţiile apărute în Sunday Times cu privire la existenţa unor nereguli în atribuirea organizării Cupei Mondiale de fotbal din 2022, informează Mediafax.

"Ca urmare a articolelor din presă de astăzi, negăm cu vehemenţă orice acuzaţie de conduită incorectă", se arată într-un comunicat al Comitetului de Candidatură al Qatarului.

Publicaţia britanică Sunday Times a scris că un fost înalt responsabil al sportului din Qatar a plătit cinci milioane de dolari mai multor reprezentanţi ai fotbalului internaţional pentru obţinerea susţinerii candidaturii ţării sale la Cupa Mondială din 2022.

Sunday Times a precizat că a intrat în posesia a mii de e-mailuri şi alte documente care arată că Mohamed Bin Hammam, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA şi apropiat al organizatorilor Cupei Mondiale din 2022, a făcut plăţi pentru susţinerea candidaturii Qatarului.

Aceste documente au tendinţa de a arăta că Bin Hammam, care a fost şi preşedintele Confederaţiei Asiatice de Fotbal, a folosit fonduri obscure pentru a plăti în numerar personalități din fotbal internațional, în scopul de a obține un sprijin masiv pentru candidatura Qatarului.

Jurnalul britanic scrie că Bin Hammam a plătit 200.000 de dolari către preşedinţii a 30 de federaţii africane şi a organizat evenimente de caritate pe acest continent în care a acordat fonduri pentru susţinerea candidaturii Qatarului.

Sunday Times a precizat că Bin Hammam a vărsat 1,6 milioane de dolari în conturile fostului preşedinte Concacaf, Jack Warner, care a demisionat în iunie 2011 din funcţia de vicepreşedinte al FIFA. Din aceşti bani, 450.000 de dolari ar fost plătiţi înainte de desemnarea ţării organizatoare a Cupei Mondiale din 2022.

Dezvăluirile din Sunday Times au venit la două luni după ce Daily Telegraph a scris că Jack Warner şi membrii familiei sale au primit aproximativ 1,43 milioane de euro de la o companie din Qatar deţinută de Mohamed Bin Hammam.

După ce s-a lansat în cursa pentru preşedinţia FIFA împotriva actualului conducător Sepp Blater, Bin Hammam a fost găsit vinovat de corupţie de către comitetul de etică al federaţiei internaţionale şi suspendat pe viaţă în 2012.

Preşedintele FIFA Joseph Blatter a recunoscut că acordarea organizării Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar a fost o "eroare".

Cele mai citite

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă