14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăLifestyleRaportul anchetei atribuirii CM din 2018 şi 2022 nu va fi...

Raportul anchetei atribuirii CM din 2018 şi 2022 nu va fi publicat

FIFA a decis: raportul anchetei cu privire la atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2018 şi 2022 nu va fi publicat. Decizia a fost luată în conformitate cu codul de etică şi în aşteptarea continuării procedurii, a spus, ieri, Marco Villinger, director în FIFA.

În ultimele zile au existat mai multe solicitări de publicare a raportului, inclusiv din partea lui Michael Garcia, anchetatorul care a întocmit documentul.

Însă codul de etică al FIFA garantează confidenţialitatea martorilor interogaţi în astfel de cazuri, a subliniat Villinger, potrivit Mediafax.

Michael Garcia a remis la 5 septembrie raportul în cauză Comisiei de Etică a FIFA. La începutul lunii noiembrie, preşedintele camerei de judecată din cadrul comisiei, Hans-Joachim Eckert va spune dacă raportul lui Garcia a fost întocmit conform regulilor şi dacă este complet sau sunt necesare informaţii suplimentare. Apoi Garcia va solicita eventual ca procedurile în acest caz să continue. Camera de judecată va analiza solicitarea şi va lua o decizie.

"Astfel, este de competenţa camerei de judecată să decidă ce trebuie respectat în ceea ce priveşte confidenţialitatea – garantată de codul de etică – şi nu de competenţa Comitetului Executiv al FIFA. La începutul lunii noiembrie va exista un comunicat al camerei de judecată. Nu ştiu ce va fi mai departe", a explicat Marco Villinger.

Organizarea turneului final al Cupei Mondiale din 2018 a fost atribuită Rusiei, iar cea a ediţiei din 2022 Qatarului.

 

Cele mai citite

Raport BNR. Rata inflației va mai scădea în 2024, dar rămâne peste nivelul Uniunii Europene

Rata anuală a inflației IPC (indicele prețurilor de consum) se va menține pe o traiectorie descendentă pe cvasitotalitatea intervalului proiecției, însă ritmul dezinflației este...

Stația STB Orizont revine pe amplasamentul de bază

Stația „Orizont” revine pe amplasamentul de bază, informează Societatea de Transport București (STB). “Avȃnd ȋn vedere finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare rețele termice Loc 3...
Ultima oră
Pe aceeași temă