15.4 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăLifestyleRaț: Aveam nevoie de acest meci! Ce spune despre cel mai tânăr...

Raț: Aveam nevoie de acest meci! Ce spune despre cel mai tânăr tricolor din istorie

Turneul de pregătire din Elveția a început cu o victorie pentru România, tricolorii impunându-se cu 1-0 la partida cu Albania. Răzvan Raț consideră că echipa națională avea nevoie de acest meci pentru a lega mai bine jocul și pentru ca jucătorii să se cunoască între ei, având în vedere că Pițurcă a selecționat mai mulți jucători din rândul juniorilor.

"E o victorie de moral. Un meci de care aveam nevoie pentru a fi mai omogeni, pentru a ne cunoaşte şi mai bine. O să fie şi meciul cu Algeria, care ne va ajuta şi mai mult. Algeria este o echipă mult mai valoroasă. Vom încerca şi acolo să dăm ce-i mai bun, să fim competitivi şi de ce nu să câştigăm", a declarat Raţ, conform Mediafax.

El a menţionat, râzând, că fundaşul Cristian Manea a debutat în echipa naţională "la o vârstă enervant de tânără". "Sunt jucători cu valoare care merită să fie la echipa naţională şi depinde doar de ei să rămână la echipa naţională", a mai spus Răzvan Raţ.

Reprezentativa României a învins, sâmbătă, cu scorul de 1-0 (0-0), selecţionata Albaniei, într-un meci amical disputat la Yverdon-les-Bains, în Elveţia. Unicul gol al partidei a fost marcat de Raţ, în minutul 82.

La acest meci, fundaşul Cristian Manea, în vârstă de 16 ani şi 10 luni, a devenit cel mai tânăr "tricolor" din istorie. Fotbalistul echipei FC Viitorul a doborât recordul stabilit de Graţian Sepi la 15 aprilie 1928, la meciul România – Turcia, scor 4-2. Sepi avea în 1928 17 ani şi 3 luni.

De asemenea, au debutat la echipa naţională Cosmin Matei, Florin Tănase şi Alexandru Mateiu.

România va mai juca un meci amical în Elveţia, miercuri, de la ora 21.30, cu Algeria.

Cele mai citite

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...

Minaur Baia Mare a ratat calificarea în finala EHF European Cup, după o nouă înfrângere în fața lui Valur Reykjavik

Minaur Baia Mare a ratat calificarea în finala EHF European Cup, după ce a fost învinsă acasă de echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 28 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 28 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă