15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleRăzvan Popa, tânărul fotbalist care o ia pe urmele lui Cristi Chivu

Răzvan Popa, tânărul fotbalist care o ia pe urmele lui Cristi Chivu

Un tânăr român, în vârstă de 18 ani, a ajuns în primul lot la echipa Internazionale Milano, unde va evolua ca fundaș central. Astfel, Răzvan Popa calcă pe urmele internaționalului român Cristian Chivu care a jucat ca fundaș pentru echipa italiană. 

Tânărul, aflat încă din 2013 la Inter, povestește că jocul său depinde de antrenor, dar și de adversar. 

”Am început fotbalul ca mijlocaș ofensiv, acum pot juca atât în centrul apărării, cât și în centrul liniei de mijloc. De fapt, joc în funcție de adversarul întâlnit și de sistemul ales de antrenor”, a explicat tânărul fotbalist pentru frf.ro.

Răzvan Popa a făcut o impresie foarte bună și la echipa națională Under 18, unde a revenit în această primăvară pentru amicalul cu Danemarca, fiind lăudat de selecționerul Andrei Spier. 

”Este un jucător serios, puternic, are viteză bună, un joc de cap bun. Îi place să construiască, este un jucător potrivit pentru duelurile din ultima linie, care trebuie câștigate pe baza vitezei si a forței. Este combativ și își păstrează calmul inclusiv în situațiile dificile. Are o cotă mică de greșeli, o talie bună de fundaș central, este polivalent. A jucat titular la națională la primul meci la care l-am convocat, ne bucurăm mult că pe viitor vom putea profita și noi de experiența acumulată de Răzvan prin munca de la Inter cu Roberto Mancini”, l-a caracterizat Andrei Spier, antrenorul actualei naționale Under 19.

Cariera lui Popa pare să ia avânt. Astfel, după ce a câștigat titlul de campion de juniori în Italia, a fost promovat la tineretul lui Inter și convocat la națională, Răzvan Popa a fost inclus în această vară în lotul primei echipe de către antrenorul Roberto Mancini. Acesta l-a folosit în șase meciuri amicale, inclusiv în partidele din turneul desfășurat în China.

”Am jucat acolo cu Bayern, Milan și Real. A fost greu în China, pentru că temperaturile erau de 34-35 de grade, iar umiditatea foarte ridicată. Dintre adversari, cel mai dificil oponent a fost Bayern Munchen”, ne-a explicat Răzvan.

Tânărul fotbalist a debutat în Liga I la vârsta de 15 ani, pe 17 martie 2012, în victoria Sportului Studențesc cu Dinamo, scor 3-1. Înainte de a semna cu Inter, s-a aflat pe lista lui Chelsea și a lui Olympique Lyon.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă