11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleReacție dură a lui Marica: Steaua nu poate fi îngropată de niște...

Reacție dură a lui Marica: Steaua nu poate fi îngropată de niște oameni cu arma pe umăr

Internaționalul Ciprian Marica a scris pe o rețea de socializare că reprezentanții CSA, care au câștigat drepturile asupra mărcii Steaua București, sunt "niște oameni cu arma pe umăr", care încearcă să îngroape clubul de fotbal.

Marica a scris pe contul său de Facebook despre disputa dintre CSA și FC Steaua asupra mărcii Steaua București. El consideră că reprezentanții MApN, care dețin identitatea echipei, încearcă să îngroapte clubul lui Gigi Becali. De asemenea, atacantul naționalei a făcut apel la suporteri pentru a protesta împotriva acestei situații în care a ajuns campioana României.

De asemenea Marica a criticat actul justiției, considerând că oamenii nu mai au ce să înțeleagă, după ce Becali a primit două decizii favorabile, iar MApN-ul una definitivă.

Mesajul integral al lui Ciprian Marica de pe Facebook:

"Am urmărit cu atenţie, de la distanţă, tot ce s-a întâmplat în fotbalul romanesc. Sunt şocat cu fiecare zi, mai mult şi mai mult. Sportul pe care-l practic este într-o criză profundă în România, şi, din păcate, toată lumea acceptă dezastrul cu o linişte ciudată. Dintre toate relele, ceea ce se întâmplă cu identitatea clubului Steaua întrece orice imaginaţie. Dragi prieteni, stelişti, dinamovişti, rapidişti, olteni, timişoreni etc., nu puteţi să nu luaţi atitudine la ce se întâmplă, indiferent de culorile pe care le iubiţi. MApN, statul, are atâtea probleme de rezolvat, că asta cu sigla unei echipe de fotbal ar trebui să nu existe! Nu pot nişte oameni în uniformă, cu arma pe umăr, instruiţi să ne apere, să îngroape un club de fotbal care a adus glorie României, care dă sportivi la echipa naţională a României! Mă aşteptam ca fanii Stelei, care se proclamă cei mai numeroşi din ţară, să protesteze dur, să amendeze această situaţie! Mă aşteptam ca dinamoviştii să protesteze şi ei. Dacă se găseşte cineva pe la MAI care să lase infractorii în pauză şi să-şi consume energia pentru a le lua sigla şi culorile? Rapidişti, dacă CFR sau Ministerul Transporturilor se opresc din construit autostrăzi şi vin să vă ia şi vouă identitatea? Se creează un precedent foarte periculos. Nu înţeleg lipsa de reacţie a presei, care acceptă aceste nedreptăţi fără să ia atitudine, decât foarte răzleţ. Dacă dispare fotbalul, munca voastră va fi îngreunată, oameni buni", scrie Marica.

"Nu înţeleg lipsa de reacţie a oamenilor politici, care acceptă această bătaie de joc. Fotbalul e un fenomen social, cum veţi sta în faţa oamenilor în campaniile electorale să le explicaţi că echipele pe care le iubesc dispar, că una dintre puţinele bucurii le este luată prin tribunale? Cum conduceţi voi ministerele respective, oameni buni, cum permiteti aşa ceva? Cum de distrugeţi sportul, cum nu oferiţi o legislaţie propice pentru dezvoltarea lui, cum le explicaţi asta copiilor voştri care fac sport? Nu înţeleg deciziile justiţiei, care dă două decizii favorabile lui Gigi Becali şi una, definitivă, MApN. Ce să înţeleagă oamenii din alba-neagra asta? Oameni buni, lăsaţi orgoliile, lăsaţi războaiele purtate doar pentru a face rău, din aceste conflicte pierdem toţi. Moare sportul! Să nu lăsăm să se întâmple asta, cât încă putem să-l salvăm!", mai scrie fotbalistul.

Disputa în jurul mărcii Steaua București a fost reaprinsă, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat această marcă, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie definitivă. Marca a reintrat în posesia Clubul Sportiv al Armatei (CSA), care a solicitat o sumă de bani clubului lui Becali pentru a se mai putea folosi de identitatea echipei de fotbal.

Clubul lui Gigi Becali a fost trimis în judecată, în 2011, de CSA, care a cerut anularea mărcii înregistrate la OSIM. Cererea a fost respinsă de instanțele de judecată de două ori, ca în 2014, ICCJ să dea dreptate CSA.

Oficialii celor două cluburi nu au mai reluat negoicierile, după data de 15 decembrie 2014, când a expirat înțelegerea inițială, potrivit căreia FC Steaua a mai putut folosi marca timp de 2 săptămâni pentru a nu-i fi afectată activitatea de final de an. FC Steaua a înregistrat la începutul lui 2015 mai multe logo-uri la OSIM, astfel că roș-albaștrii sunt dispuși să construiască o nouă identitate pentru clubul din Ghencea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă