16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleReacții după eliminarea Spaniei: "Final tragic pentru La Roja"

Reacții după eliminarea Spaniei: “Final tragic pentru La Roja”

Eliminarea campioanei mondiale en titre, Spania, de la Cupa Mondială din Brazilia a făcut înconjurul lumii. Sfârșitul tragic de care a avut parte generația campionilor din Africa de Sud a stârnit reacții adverse și a pus pe jar presa iberică.

Cotidianul sportiv Marca titrează "Sfârșit – un lamentabil final pentru o eră glorioasă a Roșilor" sau "Acum ce mai urmează?". Sfârșitul este lamentabil în condițiile în care așteptările de la elevii lui Del Bosque erau foarte mari, având în vedere că Spania a reușit recordul de trei titluri consecutive: Euro 2008 – Mondial 2010 – Euro 2012. De asemeni tot Spania a reușit recordul negativ de a pierde primele două meciuri de la Cupa Mondială după ce la ediția trecută cucerise titlul.

Prima reacție a selecționerului spaniol a fost să-și apere elevii, el declarând că lumea ar trebui să se uite la ce au realizat aceștia. El a mai declarat că este sincer atunci spune că și-au dorit să o egaleze pe Chile, după ce au fost conduși cu 2-0, dar nu au putut. Del Bosque a sugerat și faptul că cel mai probabil își va da demisia din fruntea naționalei.

Daily Mail titrează "Chemați un taxi pentur tiki-taka", ironizând stilul de joc al Spaniei, care de altfel le-a adus titlul mondial în 2010. Britanicii mai scriu că Spania este a cincea campioană mondială din istorie, eliminată încă din faza grupelor, după Brazilia, Franța și Italia (de două ori).

Casillias, poate unul dintre principalii jucători care nu au putut schimba nimic în soarta naționalei iberice, declară că nu au meritat o astfel de ieșire de pe scena mondială. "Este greu de explicat ce s-a întâmplat când nu câștigi primele tale două meciuri. Ne cerem scuze fanilor."

"Totul s-a terminat, însă a meritat", titrează și cotidianul sportiv spaniol AS, făcând referire la anii de glorie ai Spaniei, în care au cucerit cele trei titluri majore consecutive. Jurnaliștii de la AS corelează decăderea Barcelonei cu cea a Spaniei, având în vedere că mulți jucători catalani fac parte din echipa lui Del Bosque. 

Xabi Alonso declară că lucrurile se vor schimba. "Erele se încheie cu înfrângeri… iar asta a fost una dureroasă. Este un eșec complet neașteptat, dar acesta este sportul. Astfel de lucruri se întâmplă. Trebuie să primim marile eșecuri în același mod în care am primit și marile bucurii", a declarat starul lui Real Madrid.

Cele mai citite

Natalia Intotero: Vom asigura și în acest an câte 15000 de lei pentru 10.000 de proceduri de fertilizare in vitro

Programul naţional de fertilizare in vitro va continua și în anul 2024, deși acum câteva luni a fost în pericol din cauza lipsei banilor.  „...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă