15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleReacții după Olanda - Argentina 2-4: Toată lumea este germană!

Reacții după Olanda – Argentina 2-4: Toată lumea este germană!

Argentina a învins Olanda cu 4-2, în semifinalele Cupei Mondiale, iar calificarea în finală a argentinienilor este privită de brazilieni drept o nouă umilință. Presa braziliană scrie că "toată lumea este germană" în finala care va avea loc pe stadionul Maracana.

"Meciul cu Olanda a fost foarte greu, foarte închis. Aşa sunt toate meciurile de la CM. Argentina are două titluri şi mergem în finală, vom vedea ce putem face, cu o zi mai puţin de odihnă şi după ce am jucat şi prelungiri. Vom fi aşa cum suntem mereu, umili, muncitori şi vom da totul în finală", a declarat tehnicianul Argentinei, Alejandro Sabella, conform Mediafax.

Eliminarea Olandei din semifinalele Cupei Mondiale a stârnit și primele critici la adresa lui Van Gaal. Un alt tehnician olandez, Frank De Boer a criticat faptul că a fost lăsat să execute primul penalty un jucător cu lipsă de experiență, precum Vlaar. Pe de altă parte Arjen Robben, starul Olandei și al lui Bayern Munchen, a declarat că nimănui nu i se poate imputa nimic deoarece echipa a jucat foarte bine la tot turneul.

"Este foarte greu să pierzi când eşti atât de aproape de scopul final. Însă ceea ce am reuşit în Brazilia este incredibil. Nimănui nu i se poate imputa nimic. Toată lumea a făcut treabă foarte bună. Meciul pentru locul trei? Sincer, nu este titlul care mă interesa. Este foarte greu să pierzi la loviturile de departajare", a declarat Robben.

"Este un scenariu teribil şi o mare dezamăgire. Dar am făcut un turneu fantastic. Nimeni nu se aştepta să trecem de grupe. Apoi, am întâlnit Mexic, o echipă greu de bătut, apoi Costa Rica, foarte solidă. Şi în final am întâlnit Argentina, care are jucători fantastici. Şi nu am pierdut în această semifinală. Nu am fost învinşi în acest turneu….Pur şi simplu astăzi nu am fost buni la loviturile de departajare", a declarat și selecționerul Louis Van Gaal

Dacă presa olandeză deplânge ratarea unui nou titlu mondial, brazilienii sunt chiar mai supărați, deoarece rivala lor eternă, Argentina, este la un pas să câștige titlul chiar în țara lor. Presa braziliană anunță că ar fi un sacrilegiu ca Argentina să câștige Cupa Mondială chiar pe Maracana, în Rio De Janeiro.

După ce a învins Olanda, cu 4-2 la penalty-uri, Argentina va juca în finala Cupei Mondiale, duminică, împotriva Germaniei. Presa braziliană scrie că eliminarea dramatică a Braziliei, în semifinale, de către germani, cu scorul de 7-1, ar putea fi dată uitării, având în vedere că rivalii argentinieni sunt la un pas să câștige titlul chiar pe tărâm brazilian. 

 

Cele mai citite

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă