21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleRecorduri doborâte la meciul Brazilia - Germania 1-7

Recorduri doborâte la meciul Brazilia – Germania 1-7

Semifinala Brazilia – Germania, încehiată cu scorul 1-7, a doborât mai multe recorduri de ambele părți. Meciul, cea mai mare umilință din istorie suferită de națioanala braziliană, a reușit câteva cifre impresionante.

Germania este prima finalistă a Cupei Mondiale 2014, după ce a eliminat din competiție țara gazdă. Deși rămâne cel mai mare eșec din istoria naționalei braziliene, catastrofa ar fi putut fi chiar mai mare dacă Mesut Ozil reușea, la finalul meciului, când a fost față în față cu portarul, să ducă scorul la 8-0.

Recorduri doborâte în meciul Brazilia – Germania, potrivit goal.com:

– Cea mai mare înfrângere dintr-o semifinală de Cupă Mondială. Rezultatele doborâte sunt: Argentina – SUA 6-1, Uruguay – Iugoslavia 6-1, Germania de Vest – Austria 6-1.

– Brazilia și-a egalat cea mai mare înfrângere din istorie: Uruguay – Brazilia 6-0 (Cupa Americii 1920).

– Brazilia a primit 11 goluri la Cupa Mondială din 2014, egalând numărul de goluri primite la turneul din 1938.

– Prima înfrângere pe teren propriu, într-un meci oficial, începând din 1975: Peru – Brazilia 3-1 (semifinale Cupa Americii)

– Cele mai multe goluri primite de Brazilia într-un meci de Cupă Mondială. A încasat mai multe goluri doar în meciul amical, din 1934, pierdut cu Iugoslavia, scor 4-8.

– Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, cu 16 reușite. L-a depășit cu un gol pe fostul internațional brazilian Ronaldo.

– Klose este primul jucător care a jucat în patru semifinale de Cupă Mondială, la cele 4 turnee la care a participat.

– Klose are 16 victorii cu naționala Germaniei la Cupa Mondială, egalându-l pe brazilianul Cafu.

– Golul lui Thomas Muller a fost cel cu numărul 2000 pentru naționala Germaniei în toate meciurile jucate în istorie. Primul gol a fost marcat în 1908 de către Fritz Becker.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă