15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleSemifinale Cupa României: Retur de foc, în Ghencea și în derbiul Clujului

Semifinale Cupa României: Retur de foc, în Ghencea și în derbiul Clujului

Cupa României continuă, săptămâna aceasta, cu penultimul său episod, în care se vor stabili finalistele competiției. Ambele partide vor porni de la egalitate.

Steaua și Petrolul, respectiv CFR Cluj și U Cluj luptă pentru cele două locuri în ultimul act al Cupei României. În timp ce pe stadionul de la Cluj va fi un meci între două echipe care, în campionat, se luptă cu retrogradarea, în Ghencea vor lupta două rivale la locurile de cupe europene. Returul semifinalelor se anunță unul destul de dificil, în ambele meciuri, după ce în prima manșă s-au înregistrat doar rezultate de egalitate.

U Cluj – CFR Cluj (miercuri, ora 21.30)

După 0-0 în tur, echipele Clujului vor duce o luptă de departajare destul de strânsă. Indiferent cine va trece mai departe nu va fi o surpriză, cele două fiind la un nivel asemănător, cu mențiunea că echipa CFR-ului este cu moralul la pământ după drama din campionat. Echipa lui Trică nu și-a mai putut reveni, după ce a fost penalizată cu retragerea a 24 de puncte, ceea ce a trimis-o direct pe ultima poziție a Ligii I. Returul campionatului a început foarte prost, iar în ultimele meciuri echipa a înregistrat 3 eșecuri și un egal.

De partea cealaltă, Universitatea, cu Falub pe banca tehnică, a înregistrat cu un egal mai mult, respectiv o înfrângere în minus, în ultimele 4 meciuri. În schimb, în Liga I, „șepcile roșii” au șanse reale să evite retrogradarea la finalul sezonului. Cele șase etape ale returului au mers prost pentru ambele echipe, fiecare obținând doar câte 2 puncte. De asemenea, U Cluj nu a marcat nici un gol în meciurile oficiale din acest an, în timp ce CFR-iștii au o singură reușită. Astfel singura surpriză din această partidă ar putea fi marcarea a mai mult de 1-2 goluri.

Steaua – Petrolul (joi, ora 21.30)

Petrolul a încheiat cu scorul de 1-1 turul, pe teren propriu, iar deplasarea în Ghencea se anunță una foarte dificilă pentru elevii lui Mircea Rednic. Totuși spre deosebire de Steaua, care nu a mai câștigat Cupa din urmă cu patru sezoane, pentru petroliști amintirea cuceririi acestui trofeu este mai proaspătă. În 2013, petroliștii învingeau, în finală, CFR-ul – o echipă de top pe atunci –, însă nici Petrolul nu se mai află la nivelul de atunci. Echipa lui Rednic are probleme financiare, însă nu și în vestiar, în timp ce steliștii evoluează pe nisipuri mișcătoare, mai ales că Gâlcă nu are nici pe departe o viață ușoară la Steaua (relații reci cu conducerea, conflicte în vestiar, evoluții inconstante ale echipei).

Steaua are șanse mari să câștige al treilea titlu consecutiv, grație punctelor multe câștigate în tur, atunci când la echipă lucrurile au mers mai bine. De fapt, echipa lui Gâlcă a început să aibă probleme reale o dată cu eliminarea din toate competițiile europene. Returul Ligii I le-a adus ambelor echipe, după cele 6 jocuri, câte 10 puncte. Totuși, în timp ce Steaua are un obiectiv clar – câștigarea campionatului, pentru Petrolul nu mai există o miză reală, mai ales că nu vor mai putea evolua nici în cupele europene din vară. Astfel că elevii lui Rednic ar putea da totul la meciul din Ghencea, Cupa României fiind cam singurul obiectiv măreț, care le-a rămas. Rezultatele din sferturile turneului: CS Mioveni – CFR Cluj 3-4, U Cluj – Pandurii 1-0, Târgu Mureș – Petrolul 0-1, CSU Craiova – Steaua 0-1.

Locurile ocupate de semifinaliste, în Liga I: 1. Steaua (53 puncte, 7 avans față de locul 2), 3. Petrolul (43 puncte), 15. U Cluj (20 puncte, -5 sub linia de retrogradare, locul 12), 18. CFR Cluj (12 puncte, -13 sub locul 12). Cele două partide, din Cupa României, vor avea loc după ce campionatul a luat o pauză de aproape 2 săptămâni, o dată cu meciul din preliminariile Euro 2016, dintre România și Insulele Feroe, pentru care au fost convocați nu mai puțin de 6 steliști.

Astfel, pentru nucleul de jucători ai Stelei vor fi 3 meciuri într-o săptămână, motiv pentru care nu este exclus ca la partida cu Gaz Metan, din etapa a 24-a, Gâlcă să iasă la atac cu rezervele. Pentru celelalte echipe, cu mai puțini jucători convocați la națională, pauza prelungită nu este neapărat benefică. Cu toate că mulți jucători au salutat această pauză, pentru a se recupera după cele 6 meciuri ale returului, ar putea dura până când își vor intra din nou în ritm. Spre exemplu, în Anglia, echipele dispută frecvent câte două-trei meciuri într-o săptămână. După semifinalele Cupei, campionatul românesc va continua cu etapa a 24-a, care debutează vineri, 3 aprilie.  

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă