21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleRezultate de Carnaval la Mondialul din Brazilia. Se schimbă ierarhia favoritelor!

Rezultate de Carnaval la Mondialul din Brazilia. Se schimbă ierarhia favoritelor!

Cupa Mondială din Brazilia a debutat cu o serie de meciuri care au produs surprize de proporții și care, totodată, au schimbat ierarhia favoritelor. Suporterii din întreaga lume au avut parte de spectacol total în primele meciui ale turneului din țara Carnavalului.

Începând de la partida din deschidere, Brazilia – Croația, 3-1, până la înfrângerea zdrobitoare a campioanei en titre, Spania, primele meciuri ale Mondialului au oferit fotbal de cea mai înaltă calitate. Spania a reușit să doboare recordul negativ pentru cea mai mare înfrângere suferită vreodată, la primul meci, de către o campioană en titre.

Dacă în meciul de deschidere brazilienii au avut un șoc în minutul 11, când Croația deschidea scorul printr-un autogol al lui Marcelo, star al defensivei lui Real Madrid, pe stadionul din Salvador, fanii campioanei mondiale au trăit o adevărată dramă în repriza a doua. Spania, care a deschis scorul printr-un penalty, s-a văzut egalată cu un minut înainte de pauză. În repriza secundă, însă, au început să curgă golurile în poarta lui Casillias, titularul dintre buturile Spaniei și ale Realului fiind copleșit de o ofensivă olandeză care a funcționat perfect.

Rezultatul din Salvador a fost cu atât mai surprinzător, cu cât Spania se număra printre primele patru favorite la câștigarea titlului, conform statisticienilor sau caselor de pariuri. Elevii lui Vicente del Bosque au căzut pe locul 5 după acest meci, fiind depășiți de olandezii lui Van Gaal. Dacă va continua cu rezultate neconvingătoare și împotriva selecționatelor Australiei sau Chile, Spania va fi cel mai probabil depășită în topul favoritelor la casele de pariuri de către Italia.

TOP 5 Favorite la casele de pariuri, media cotelor:

Brazilia – cota 4.00

Argentina – cota 5.25

Germania – cota 7.00

Olanda – cota 10.00

Spania – cota 13.00

Totuși elevii lui del Bosque și-au asumat eșecul imediat după partidă și jucători de bază, precum Casillias au declarat că înfrângerea cu Olanda a fost doar un incident nefericit. În ciuda acestui fapt Spania arătat o scădere de formă încă de la Cupa Confederațiilor, din 2013, când a fost învinsă în finală de Brazilia, scor 3-0. Dacă în 2010 era campioană, învingând în finală chiar Olanda, de această dată Spania are multe puncte vulnerabile, inclusiv un portar, odinioară campion, ajuns la final de carieră și care nu mai dă randament maxim. De altfel, la unul dintre golurile primite, Casillias a făcut exact aceeași greșeală ca în finala Ligii Campionilor, când Atletico deschidea scorul.

Accidentul” Spaniei cu Olanda nu a fost singurul care a avut loc în primele 5 zile ale Cupei Mondiale. Dacă Brazilia s-a salvat după ce a beneficiat și de un penalty extrem controversat, o altă fostă campioană, tot din America de Sud, Uruguay, nu a fost la fel de norocoasă. Uruguay a pierdut, în mod neașteptat, cu 3-1, meciul cu una dintre naționalele cel mai slab cotate de la acest turneu, Costa Rica. Vedete precum Edison Cavani (PSG) sau Diego Godin (Atletico Madrid) nu au putut împiedica un eșec usturător pentru selecționata care a câștigat de două ori Cupa Mondială.

Pe lângă accidente au fost însă și meciuri mult mai echilibrate, precum clasicul Anglia – Italia, câștigat de cei din urmă cu 2-1. Mâna lui Cesare Prandelli s-a simțit în jocul Italiei pe toată durata partidei, selecționerul dând tot timpul indicații de la marginea terenului. Anglia, cu toate că a început în forță jocul și a avut momente bune în care a luat cu asalt poarta lui Sirigu (PSG), nu a avut un joc tactic suficient de bine conturat. În schimb autorul golului englezilor, Daniel Sturridge, atacant al FC Liverpool, a fost exploziv, făcând un joc bun atât la finalizare, cât și la mijlocul terenului.

Primul week-end în care a fost spectacol pe stadioanele din Brazilia, a adus și un rezultat care s-ar putea să-i încânte pe români, chiar dacă tricolorii sunt la mii de kilometri distanță de acest turneu. Grecia, fosta adversară a României din barajul Cupei Mondiale, a fost învinsă cateogric, scor 3-0, de Columbia. Grecii nu au început deloc bine nici acest Mondial, al treilea din parlamres, până în prezent selecționata elenă nereușind să treacă de grupe. Selecționerul portughez, Fernando Santos, care va renunța la Grecia după Mondial, este încrezător că elevii săi vor face o figură frumoasă în partidele cu Japonia și Coasta de Fildeș.

După primele cinci zile podiumul favoritelor este ocupat în continuare de Brazilia, Argentina și Germania. Pentru spanioli decisivă va fi partida cu Chile, de pe 18 iulie, ora 22.00, când vor avea nevoie cel puțin de un egal pentru a rămâne în cărți pentru optimi. Anglia și Italia depind foarte mult de partidele cu Uruguay și Costa Rica, în timp ce în grupa A, Brazilia a învins deja cel mai dificil adversar, Croația.

Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...
Ultima oră
Pe aceeași temă