6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleLiga I, avancronică etapa a 5-a: Rivalele la titlu, între campionat și...

Liga I, avancronică etapa a 5-a: Rivalele la titlu, între campionat și cupele europene

Etapa a cincea a Ligii I are loc între cele două manșe ale play-off-ului cupelor europene, astfel că rivalele la titlu vor fi nevoite să-i pună la lucru și pe jucătorii de pe banca de rezerve. Nici una dintre cele trei echipe aflate în lupta la titlu nu duce lipsă la acest capitol, iar la Steaua unele rezerve și-au câștigat în timp un loc în primul 11, cum ar fi cazul lui Prepeliță.

Steaua, Astra și Petrolul duc în continuare lupta pentru supremație în Liga I, campioana fiind deja lider după primele 4 etape. Steaua rămâne principala contracandidată la titlu, unul care ar putea fi al treilea câștigat consecutiv de roș-albaștri după cele din ultimii doi ani. Cum elevii lui Gâlcă au maximum de puncte, 12, Astra și Petrolul vor trebui să evolu-eze fără greșeală de acum înainte pentru a spera să o poată detrona pe Steaua. Însă misiunea celor trei nu este ușoară, având în vedere calendarul încărcat. Isăilă, Gâlcă sau Lucescu vor avea câte trei zile la dispoziție.

să-și odihnească jucătorii pentru returul din Europa, de săptămâna viitoare. Cu adversari redutabili, precum Lyon (Astra), Dinamo Zagreb (Petrolul) sau Ludogoreț (Steaua), cele trei echipe vor fi în acest week-end cu gândul doar la cupele europene.

În campionat, singura care ar putea întâmpina o rezistență mai mare este Astra, giurgiuvenii urmând să dea piept cu Rapidul, o echipă care deși nu mai are lotul valoros de altă dată se dovedește a fi un adversar dificil de la revenirea în primul eșalon. Probabil vor fi văzuți din nou la lucru Yahaya, Seto sau Bukari, în încercarea de a fi menajați jucători precum Laban sau Fatai. O problemă pentru Rapid ar fi faptul că a fost sancționat să joace fără suporteri, ceea ce ar fi un dezavantaj major pentru vișinii. Oficialii giuleșteni au făcut deja recurs, o hotărâre fiind luată în acest sens astăzi.

Steaua primește, mâine, vizita Ceahlăului, în Ghencea. Cu toate că nu reprezintă o amenințare pentru steliști, echipa nemțeană a început să aibă rezultate după primele două etape catastrofale, soldate cu demisia antrenorului. În etapa a 3-a a învins-o pe Pandurii, scor 1-0, iar în meciul pre-cedent a remizat cu Dinamo, 1-1, după ce a condus. Cu 4 puncte în clasament Ceahlăul este pe moment ferită de re-trogradare, însă steliștii au o singură opțiune pentru meciul de sâmbătă, victoria.

Petrolul face deplasarea la Craiova, pentru a o întâlni pe CS U, echipă nou-promovată în Liga I și care „promite” să nu retrogradeze. Lupii galbeni vor avea cel mai ușor meci din rândul contracandidatelor la titlu. Oltenii au reușit în cele 4 meciuri de până acum doar 2 puncte, în meciurile cu Viitorul și Pandurii. Răzvan Lucescu își dorește victoria, cu toate că principalul său obiectiv va rămâne pregătirea returului cu Zagreb.

Cea de-a V-a etapă poate cerne echipele din coada clasamentului. CSMS Iași-Oțelul (locurile 15/18) și Pandurii-Viitorul (17/14) sunt partide în care fiecare din cele 4 va încerca să înregistreze prima victorie din sezon, toate având în prezent câte 2 puncte, mai puțin gălățenii, cu un 1 punct.

Clasament Liga I, înaintea etapei a cincea: Steaua (12 pct, golaveraj +11), Petrolul (10 pct, +8), Astra (9 pct, +7), Dinamo (8 pct, +5), ASA Târgu Mureș (8 pct, +5). Golgheteri: Claudiu Keșeru – 7 goluri (Steaua), Toto Tamuz – 4 (Petrolul), Kamil Bilinski – 4 (Dinamo), Costin Curelea – 3 (CS U Craiova), Filipe Teixeira – 2 (Astra).  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă