10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleRomânia a învins Grecia cu 1-0. Ziua revanșei pentru tricolori la debutul...

România a învins Grecia cu 1-0. Ziua revanșei pentru tricolori la debutul în preliminariile Euro 2016

Naționala de fotbal a României a învins selecționata Greciei, cu scorul de 1-0, în deplasare, în primul meci din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2016. Tricolorii au deschis scorul în prima repriză, după care au evoluat peste 40 de minute în 10 oameni, după eliminarea lui Ciprian Marica.

Vezi aici desfășurarea LIVE TEXT a partidei Grecia – România 0-1

Meciul, disputat fără suporteri, în urma unei sancțiune a UEFA, a fost favorabil tricolorilor. Elevii lui Victor Pițurcă au început în forță meciul iar în minutul 10 au marcat unicul gol al partidei. Chipciu a bținut penalti, iar Ciprian Marica a transformat fără emoții. 

Cu 1-0 pe tabelă tricolorii nu s-au retras în defensivă, continuând raidurile în terenul advers. Grecii au fost fără replică în cea mai mare parte a meciului, fiind aproape de nerecunoscut față de cum au evoluat în barajul Cupei Mondiale, când au eliminat România. Minutul 53 a fost unul dramatic pentru naționala tricoloră, atunci când Marica a primit al doilea galben și a fost eliminat de pe teren. 

În doar 10 oameni naționala României s-a apărat aproape impecabil. Jucători precum Tamaș, Chipciu sau Hoban s-au remarcat la fazele defensive. Grecii au avut o singură fază foarte periculoasă, când Torosidis a trimis în bară din fața porții. Norocul lui Tătărușanu a fost că balonul ricoșat, deși l-a lovit în spate, nu a intrat în poartă ci a urmat o altă traiectorie în afara zonei periculoase. 

Cu toate că a fost acordat corect penaltiul din minutul 10, arbitrajul a lăsat de dorit. Ciprian Marica a primit un prim cartonaș galben la o fază la care a greșit un alt tricolor, Hoban. Nu a fost foarte clar de ce englezul Clattenburg i-a dat galben atacantului român. În schimb al doilea cartonaș a fost primit în urma unui fault inutil al lui Marica.

Au debutat pentru România jucătorii Prepeliță (Steaua) și Enache (Astra Giurgiu). Alexandru Chipciu a fost declarat omul meciul, aportul său fiind decisiv la multe dintre fazele periculoase ale tricolorilor.

România a reușit duminică seară să învingă cel mai valoros adversar din grupa F. Următoarea partidă a naționalei României este cea cu Ungaria, de pe 11 octombrie, ora 19.00, disputată la București.

Rezultatele din prima etapă a grupei F: Ungaria – Irlanda de Nord 1-2; Grecia – România 0-1; Insulele Feroe – Finlanda 1-3.

Clasamentul grupe F: Finlanda – 3pct. (+2); Irlanda de Nord – 3 pct. (+1); România – 3 pct. (+1, 1 gol marcat mai puțin față de FIN); Ungaria – 0 pct. (-1); Grecia – 0 pct. (-1); Insulele Feroe – 0 pct. (-2).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă