23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăLifestyleRomânia, cea mai naționalistă trupă de la Euro

România, cea mai naționalistă trupă de la Euro

Echipa României este singura selecţionată prezentă la EURO 2016 alcătuită doar din jucători născuţi în ţara pe care o reprezintă şi din părinţi cu aceeaşi naţionalitate. 

Potrivit unui studiu dat publicităţii recent, aproape un sfert dintre jucătorii echipelor de la EURO 2016 au dublă cetăţenie, iar 16% au fost născuţi într-o altă ţară decât cea pentru care joacă în turneul final. România a debutat la Euro 2016 împotriva ţării gazdă, Franţa, care a învins-o cu 2-1 în meciul de deschidere a competiţiei.

De remarcat este faptul că, din cei 14 jucători folosiţi de selecţionerul Anghel Iordănescu în acest prim meci, şase provin din Liga 1. Este vorba de Cristi Săpunaru (Pandurii Târgu Jiu), Mihai Pintilii, Alex Chipciu, Nicuşor Stanciu, Adrian Popa (toţi FC Steaua) şi Denis Alibec (Astra Giurgiu).

România are 9 jucători care evoluează în campionatul intern, iar restul de 14 în străinătate. Răzvan Raţ este jucătorul cu cele mai multe selecţii, 112. Gabriel Torje, cu 12 goluri, este golgheterul echipei actuale, urmat de Bogdan Stancu, 10 goluri. În total, jucătorii din lot au doar 42 de goluri marcate. Lucian Sânmărtean este cel mai vârstnic jucător din lotul României, la cei 36 de ani ai săi, în timp ce Steliano Filip este cel mai tânăr (22 ani). Lung jr. are cele mai puţine selecţii dintre cei 23 de fotbalişti, 3 la număr.

În altă ordine de idei, Iordănescu a dezminţit că ar exista neînţelegeri între staff şi jucători sau între el şi alţi membri ai staff-ului tehnic: „Atmosfera este foarte bună în lot, atât între jucători şi staff-ul tehnic, cât şi între antrenorii echipei naţionale”. Totodată, Iordănescu a negat un incident în care ar fi fost implicat Denis Alibec: „Ar fi fost foarte greu să ştiu ce a făcut, pentru că urmăream meciul cu Franţa. Nici un secund nu mi-a spus că ar fi fost la cabină sau că ar fi fumat“, potrivit Agerpres.

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă