10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleRomânia va deschide EURO 2016 și se va înfrunta cu Franța. Reacțiile...

România va deschide EURO 2016 și se va înfrunta cu Franța. Reacțiile lui Iordănescu și Burleanu

UPDATE 23.00: Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, sâmbătă seară, că grupa României de la Euro-2016, cu Franţa, Elveţia şi Albania, nu este una facilă, iar șeful FRF a arătat că România este onorată că va juca meciul de deschidere

UPDATE 20.00: Naționala de fotbal a României va juca în grupa A, la EURO 2016, alături de Franța, echipa gazdă, de Albania și de Elveția, potrivit tragerii la sorți efectuate sâmbătă seara, la Palais de Congres din Paris, relatează Agerpres. 

România și Franța vor disputa meciul de deschidere, pe 10 iunie, pe Stade de France din Saint-Denis (22,00, ora României).

România a înfruntat Franța și la ultimul Campionat European la care a participat, în 2008, terminând la egalitate, 0-0.

Acesta va fi primul EURO cu 24 de echipe turneul final, iar România s-a aflat în urna a treia valorică la tragerea la sorți.

Primele două clasate în fiecare grupă, plus cele mai bune patru ocupante ale locurilor 3 vor avansa în optimile de finală.

Componența grupelor de la EURO 2016: 
Grupa A: 1. Franța, 2. România, 3. Albania, 4. Elveția; 
Grupa B: 1. Anglia, 2. Rusia, 3. Țara Galilor, 4. Slovacia; 
Grupa C: 1. Germania, 2. Ucraina, 3. Polonia, 4. Irlanda de Nord; 
Grupa D: 1. Spania, 2. Cehia, 3. Turcia, 4. Croația; 
Grupa E: 1. Belgia, 2. Italia, 3. Irlanda, 4. Suedia; 
Grupa F: 1. Portugalia, 2. Islanda, 3. Austria, 4. Ungaria.

—-

România participă, sâmbătă seara, la a cincea tragere la sorţi pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, organizată la Paris. Precedentele calificări s-au petrecut în 1984, 1996, 2000 şi 2008, informează Prosport.

La fel ca şi la precedenta participare, acum opt ani, în Austria şi Elveţia, tricolorii intră în cea de-a treia urnă valorică, însă marea noutate, cea care ne şi dă şanse sporite de a trece în faza eliminatorie, este aceea că, spre deosebire de toate celelalte turnee, se vor califica mai departe şi patru dintre cele şase ocupante ale locurilor 3 în grupe.

Acesta este, de altfel, nu numai obiectivul fixat pentru tricolori, dar şi marea provocare. După cum veţi vedea mai jos, de-a lungul timpului, România a respectat cu acurateţe predicţiile UEFA, terminând de fiecare dată exact pe locul „rezervat“ la tragerea la sorţi. Conform „tradiţiei“, plasarea noastră pe poziţia a patra în a treia urnă valorică la tragerea la sorţi de azi, de la ora 19.00, ar trebui să însemne calificarea României în optimile de finală, dar atât.

De-a lungul deceniilor, România a avut probleme mari cu Campionatul European, astfel că între 1960 şi 1980, echipa României a fost aproape de calificare o singură dată.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Julius Meinl Living a cumpărat hotelul Ambasador din București

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 mp. Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare...

ÎCCJ judecă marți conflictul de competență pentru redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca, marţi, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă