14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleIncidente, în toată țara și pe stadion, provocate de suporterii maghiari, înainte...

Incidente, în toată țara și pe stadion, provocate de suporterii maghiari, înainte și în timpul partidei România-Ungaria, încheiată la egalitate (1-1) VIDEO & FOTO

Update 21:00 România- Ungaria 1-1, în preliminariile Euro 2016 

UPDATE 16:09  Gabriel Oprea:Traseele suporterilor celor două echipe sunt separate complet.

UPDATE 16:08  Gabriel Oprea:La Comarnic un grup de suporteri unguri au spart geamurile unei maşini în care era români

UPDATE 16:06  Gabriel Oprea: Am ales Gara Băneasa pentru că anul trecut au fost incidente în Gara de Nord.

UPDATE 16:04  Gabriel Oprea: Peste 12.000 de forţe de ordine i-au parte la acţiunea de păstrarea a ordinii publice. Misiunea lor se va termina doar după ce suporterii maghiari vor fi părăsit România.

UPDATE 13:38  Suporterii maghiari sunt conduşi la autobuzele care îi aşteaptă în faţa gării Băneasa şi care îî vor duce până la Arena Naţională.

UPDATE 13:33  Trenul cu suporterii maghiari a ajuns în Bucureşti. Fanii unguri au fot întâmpinaţi de jandarmi care i-au controlat şi le-au au înmânat pliante în limba maghiară cu informaţii despre regulile de securitate. 

UPDATE 13:01  Trenul cu suporterii maghiari va ajunge în gara Băneasa la ora 13:30

UPDATE 12:50  Peste 10.000 de jandarmi şi politişti sunt mobilizaţi. Meciul este considerat de RISC ZERO

UPDATE 12:35  Trenul cu suporteri olteni a ajuns în gara Basarab. Nu însă fără incidente. Pe parcurs, trenul a fost oprit pe câmp pentru că s-a tras semnalul de alarmă.

UPDATE  12:28  Măsuri speciale de securitate şi la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti

UPDATE  12:23  În urma informaţiilor pe care le-au primit despre starea de spirit a fanilor unguri care au asupra lor fumigene, torţe, arme albe şi sunt violenţi, jandarmii de la gara Basarab au cerut întăriri. Zona va fi supravegheată de un elicopter. 

UPDATE 12:03  Pentru a se evita eventualele incidente care, se pare, vor fi create de suporterii maghiari când vor ajunge în gara Baneasa, având în vedere că majoritatea sunt sub influenţa alcoolului, Jandarmeria a luat măsuri speciale.

_ _ _

Aproape 800 de suporteri unguri au venit în România cu trenul, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar în gările din Curtici şi Arad au aruncat cu petarde, cutii şi sticle de bere şi au scandat de la ferestre ”Ungaria! Ungaria”, însă forţele de ordine nu au aplicat sancţiuni, scrie Mediafax.

Un tren special pentru suporterii unguri care vor participa la meciul dintre cele două naţionale de fotbal a intrat în ţară la ora 02,00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, unde a staţionat aproximativ o oră, timp în care autorităţile de frontieră au verificat documentele pasagerilor. Trenul a venit de la Budapesta, având 780 de pasageri, iar pe locomotivă sunt pictate chipurile celor mai cunoscuţi fotbalişti din Ungaria.

video: youtube.com

În Curtici, aproximativ o sută de jandarmi, poliţişti, trupe seciale de intervenţie, dar şi pompieri au fost mobilizaţi pentru a menţine ordinea pe perioada staţionării garniturii, însă suporterii unguri au fost gălăgioşi în permanenţă, strigând de la ferestre ”Ungaria! Ungaria”. Mulţi dintre ei aveau în mâini sticle sau doze de bere, pe care le-au aruncat pe ferestre imediat ce garnitura s-a pus în mişcare pentru a pleca spre Arad. Totodată, mai mulţi suporteri au aruncat petarde din tren, când se afla în mişcare.

La frontieră, în Gara Curtici, alături de suporteri au urcat şi poliţişti şi jandarmi români, pentru a-i escorta până în Capitală.

Cu toate acestea, ungurii au fost zgomotoşi şi au aruncat câteva petarde şi sticle de bere şi când au trecut prin Gara Arad.

Autorităţile nu au intervenit şi nu au aplicat sancţiuni în timpul tranzitării judeţului Arad.

”Nu s-a considerat că suporterii au pus în pericol siguranţa publică. Nu s-a aplicat nicio sancţiune pe raza judeţului Arad”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fînaţă.

Vineri, selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă, declara că publicul care va asista la România – Ungaria trebuie să înţeleagă faptul că este doar un meci de fotbal şi să nu provoace incidente.

"Tot timpul când cele două ţări s-au întâlnit au existat incidente, grave uneori, şi la Budapesta ştiu că s-au întâmplat. Sper să nu se mai întâmple şi acum. Sper ca publicul să înţeleagă faptul că e doar un meci de fotbal", a spus Piţurcă.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru Grupa F a preliminariilor Euro-2016.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă