10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleSăgeata, în pole-position pentru promovare

Săgeata, în pole-position pentru promovare

După o perioadă de aparentă incertitudine, gruparea din nordul litoralului a mutat spectaculos pe piața transferurilor: Deletic şi Guerra rămân la Năvodari.

„Vrem să revenim imediat în prima ligă şi să răsplătim astfel eforturile edililor care au preferat să investească în continuare în echipă, deşi în cele mai multe cazuri o retrogradare echivalează cu desfiinţarea”, decreta Aurelian Băbuţan la reuniunea echipei de acum aproape două săptămâni. Lotul plin de necunoscuţi şi dezertările în masă ale titularilor puneau însă sub semnul întrebării ideile de progres ale năvodărenilor, numai că lucrurile arată extraordinar de bine în comparaţie cu alte formaţii de eşalon secund, unele dintre ele aflate în pragul dispariţiei.

Un transfer de marcă

Conștienţi că lotul plin de tineri de perspectivă nu are cum să facă faţă chiar şi în eşalonul doi, dar şi că dificultăţile financiare din Liga I au lăsat mulţi jucători buni fără angajament, oficialii din Năvodari s-au “mişcat” inteligent în piaţă şi, de ieri, se pot lăuda cu un nou transfer de marcă: Miloş Deletic. Interesul pentru mijlocaşul sârb nu este o surpriză, dat fiind faptul că Deletic a fost unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai echipei în returul sezonului trecut, dar este o veritabilă bombă pe piaţa transferurilor, mai ales la eşalonul 2. Prezent de 15 ori în teren anul trecut, fostul internaţional sârb de juniori a fost anunţat ca transferat de către ASA Târgu Mureş, numai că părţile n-au mai ajuns la un acord şi totul a picat la finalul săptămânii trecute, moment în care Săgeata a şi intrat pe fir.

“A fost o veritabilă bătălie ­să-i obţinem acordul, dar Deletic este, probabil, jucătorul pe care l-am dorit cel mai mult înapoi, aşa cum l-am dorit foarte mult şi în iarna trecută. Nu ştiu ce au declarat cei de la Târgu Mureş, ci ştiu că Miloş este jucătorul nostru începând de duminică. El a semnat pe trei ani şi rezolvă, dintr-un foc, cel puţin două probleme ale echipei legate de numărul jucătorilor care pot evolua ca mijlocaşi centrali şi al jucătorilor sub 21 de ani pe care suntem obligaţi să-i folosim”, ne-a declarat managerul Aurelian Băbuţan.

Că sârbul era unul dintre starurile libere de contract, cel puţin la nivelul României, o dovedeşte şi interesul celor de la Dinamo sau, ieri, al celor de la Rapid, giuleştenii încercând să-l convingă cumva pe jucător să rupă înţelegerea parafată cu Săgeata şi să vină în Bucureşti. Se pare însă că Miloş a preferat siguranţa financiară unor promisiuni.

Guerra e sigur

Achiziţionarea lui Deletic nu va fi ultima mişcare din piaţă a Săgeţii, iar la acest moment se discută cu 2-3 jucători “pentru posturile deficitare, toţi jucători care au evoluat în Liga I şi pot contribui imediat”, dar şi “cu jucători sub 21 de ani care să permită echipei să aibă soluţii regulamentare de calitate chiar şi în cazul unor ghinioane”, aşa cum ne-a spus managerul Băbuţan.

La certitudini e doar Guerra, veteranul din atac urmând să vină la Năvodari joi, aşa cum a promis, motivul întârzierii fiind o vacanţă programată din timp cu familia.

 

ADVERSARI

Farul aduce jucători pe bandă

A doua formaţie dobrogeană din Liga a II-a continuă să schimbe lotul de jucători, ultimele două achiziţii fiind Robert Neagoe şi Andrei Panait şi, la fel ca în cazul Săgeţii, lucrurile par să se desfăşoare după un tipar bine stabilit, prognozele legate de o veritabilă catastrofă la nivelul eşalonului 2 nefiind, momentan, luate în calcul. În primul meci amical al sezonului, marinarii au dispus cu 3-2 de juniorii clubului, iar staff-ul tehnic s-a arătat mai încântat de juniori decât de prima echipă.

15 prezențe a avut, pe terenul de joc, anul trecut, Miloş Deletic.

Miloş Deletic a fost jucătorul cel mai dorit de către Săgeata Năvodari.

Veteranul Guerra se va alătura echipei săptămâna aceasta.

Cele mai citite

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă