17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleSăgeata Năvodari a rămas fără antrenor!

Săgeata Năvodari a rămas fără antrenor!

Managerul Aurelian Băbuţan şi-a prezentat ieri demisia, nemulţumit de schimbările de obiectiv dictate de conducere.

Antrenorul echipei de fotbal Săgeata Năvodari și-a anunțat, ieri, demisia din funcție, pe care a și explicat-o. „Nu am venit la Năvodari să mă bat la retrogradare, ci să readuc echipa în Liga 1. Cum acest obiectiv nu mai este de actualitate, am decis că este mai bine să ne vedem fiecare de drum!“, ne-a declarat, ieri, deja fostul manager al Săgeţii Năvodari, imediat după ce demisia sa a devenit una publică.

Din câte se pare, problemele financiare ale grupării din nordul litoralului sunt mult mai grave decât la prima vedere, iar conducerea clubului ar fi decis, fără să consulte şi staff-ul, că maximul posibil este o calificare în play-off, care să garanteze, cel puţin pentru un sezon, supravieţuirea în eşalonul secund. Cum echipa este pe podium, la distanţă mică de locul care duce în Liga 1, decizia conducerii lasă loc de interpretări, deşi managerul demisionar nu a dorit să comenteze situaţia de la echipă.

 

Mândru de ceea ce a realizat

„Eu am crezut, şi cred, în proiectul Săgeata Năvodari şi mi-aş dori să nu fie ceva meteoric. Săgeata este cea mai curată echipă din fotbalul românesc şi o formaţie care a reuşit 38 de puncte în 34 de meciuri jucate numai în deplasare. De aceea sunt mândru şi mulţumit de ce am realizat aici, chiar dacă momentul despărţirii este unul trist. Colaboratorii mei pot duce la îndeplinire noul obiectiv, şi am încredere în ei, dar eu îmi doresc mai mult decât o bătălie la graniţa dintre eşalonul doi şi eşalonul trei. Săgeata a fost, anul trecut, un exemplu de corectitudine, într-un campionat murdar, şi a plătit cu retrogradarea, dar sper să aibă forţa să revină la cel mai înalt nivel”, a continuat Aurelian Băbuţan.

 

Criză financiară

Venit vara trecută la conducerea grupării de pe litoral, managerul a reuşit mai multe transferuri spectaculoase şi a avut pe masă un proiect foarte bine structurat, proiect care însă nu a fost şi îndeplinit. În vara acestui an, Aurelian Băbuţan a fost unul dintre susţinătorii continuării activităţii la Năvodari, dar numai în condiţiile în care s-a dorit performanţa, el anticipând corect că piaţa jucătorilor va musti de jucători valoroşi pentru eşalonul doi, în condiţiile crizei financiare profunde din fotbalul românesc.

Colapsul financiar în care a intrat echipa a obligat însă la măsuri extreme, iar demisia a fost, spune managerul, cea mai bună soluţie.

 

MEMENTO

 

O experiență frumoasă

“Pentru mine a fost o experienţă frumoasă, chiar dacă distanţa faţă de familie şi casă a fost foarte mare. Nu regret că am acceptat acest job şi plec cu mari păreri de rău legate de eşecul proiectului în care am investit timp şi pasiune. Voi intra într-o vacanţă prelungită, până la iarnă, apoi voi analiza ofertele pe care deja le am şi poate voi continua în fotbal. Săgeata va rămâne însă mereu în sufletul meu, la fel ca oamenii din Năvodari, un oraş condus de inimoşi şi care merită mai mult respect”, a conchis antrenorul demisionar Aurelian Băbuţan.

 

38

 

de puncte în 34 de meciuri jucate numai în deplasare a reușit Săgeata Năvodari, cu Babuțal la cârmă.

 

Aurelian Băbuţan a fost învins de problemele financiare

 

Săgeata este aproape de promovare în Liga I

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă