14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăLifestyleSăgeata Năvodari a câștigat lejer derbiul dobrogean

Săgeata Năvodari a câștigat lejer derbiul dobrogean

A fost derby județean la Năvodari, dar numai pe hârtie. Oasele trosnite, picioarele la gât, mușcătura din adversar, au fost doar vise, deși intrarea lui Cervera, din startul reprizei a doua, ar fi putut încinge spiritele. Farul a jucat cam 30 de minute, primele și ultimele din meci, și nu a pus în pericol poarta lui Albuț decât de două ori în 90 de minute, prea puțin pentru o formație care și-a propus o calificare în play-off. În rest, pe teren a fost o singură formație, cu toate stângăciile apărute, Săgeata dominând copios disputa.

Dacă la pauză tabela ar fi indicat un scor de 3-0 sau mai mare pentru gazde, nimeni nu s-ar fi mirat. Farul a stat bine în tranșee doar primul sfert de oră, fiind evident că Marian Pană n-a mai vrut un măcel defensiv ca la Dorohoi și Voluntari, și a încercat doar arma contraatacului. Când îl ai însă doar pe Enciu între fundașii adverși, oricât de dubioasă ar fi evoluția acestora, nu ai cum să reziști, mai ales în fața unui rival avid după puncte.

Săgeata a presat, iar eforturile sale ofensive s-au concretizat în ocazii mari, ratate cu nonșalanță, sau salvate eroic de Ciucă, plus un gol, venit la jumătatea primei părți. Damian, fundaș care a avut și câteva intervenții magistrale în apărare, a marcat cu capul după un corner, iar Năvodariul a mutat urechea pe tranzistoare, cu gândul la Dorohoi și la meciurile rivalelor directe. Până la pauză, Ciucă a fost ocrotit de șansă la execuțiile lui Cervera, Deletic și Chițu, Farul fiind prezentă pe stadionul Flacăra doar prin galerie, a cărei prestație a fost, din nou, la cel mai înalt nivel.

După cele 15 minute de retușuri, marinarii au ieșit mai deciși de la cabine, iar Enciu a provocat eliminarea cam ușoară a lui Cervera, și 40 de minute de incertitudini pentru gazde. Farul n-a avut însă cu ce, primele semne reale de pericol apărând abia după minutul 75, când rezervele de energie ale năvodărenilor erau pe sfârșite. Fără rezultat însă. Mai mult, imediat după cea mai mare ocazie a marinarilor, degajarea lui Albuț a ajuns la mijloc, Srdic a fost lansat pe o contră, și din două încercări l-a bătut pe Ciucă, închizând partida din minutul 83.

LOT

Au jucat:

Săgeata: Albuţ – Cervera, Vezan ('46 Stana), Cîrjă, Muzac, Bruno, Fl. Pătraşcu, R. Damian, M. Chiţu ('89 Ganea), Srdic, Deletic ('85 Vieru)

Farul: Ciucă – Băjan ('79 Popa), D. Ciobanu, Cîrstoiu ('61 Arotăriței), Ochia, M. Enciu, Neagoe, Szalkai, B. Dumitru, Pîslaru, Straton

DECLARAȚII

Între resemnare și mulțumire

„A câștigat echipa mai bună. Noi am jucat 15 minute, cât am stat bine în teren. Apoi… Golul lor puțin norocos, venit după un carambol, ne-a turnat plumb în picioare. Nu meritam însă mai mult și nu pot decât să-i felicit pe cei de la Săgeata. Avem un program greu, dar mergem înainte“, a declarat Marian Pană, după meci, de data asta fără contestatarii de la tribuna a II-a.

„Cred că astăzi am meritat victoria. Sper ca acest rezultat să aducă descătușarea și să adunăm cât mai multe puncte. Meciul viitor, de la Dorohoi, trebuie câștigat, pentru că avem mare nevoie de punctele puse în joc“, s-a mărginit să declare și Cătălin Anghel, antrenorul năvodărean fiind vizibil satisfăcut de joc și rezultat. Pentru cele două formații constănțene urmează două meciuri extrem de importante, Săgeata mergând la Dorohoi, iar Farul primind replica ultimei clasate, CS Balotești.

Cele mai citite

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...
Ultima oră
Pe aceeași temă