13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăLifestyleSânmărtean și Szukala pleacă la Al Ittihad din această iarnă. O nouă...

Sânmărtean și Szukala pleacă la Al Ittihad din această iarnă. O nouă afacere pentru Steaua!

FC Steaua a ajuns la o înțelegere cu saudiții de la Al Ittihad privind transferul lui Lucian Sânmărtean și Lukasz Szukala încă din această iarnă. Cei doi steliști urmează să se alăture în perioada următoare lotului condus de Pițurcă.

"FC Steaua Bucureşti anunţă că a ajuns la un acord cu Al Ittihad Jeddah pentru transferul jucătorilor Lukasz Szukala şi Lucian Sănmărtean, care semnaseră deja contracte cu gruparea arabă, valabile începând din vara lui 2015. Cei doi fotbalişti, care se află momentan în cantonamentul Stelei din Spania, vor părăsi peninsula iberica în perioada următoare, pentru a se alătura lotului condus de Victor Piţurcă", anunță FC Steaua pe site-ul propriu.

FC Steaua le mulțumește, pe site-ul oficial, celor doi jucători. Cel mai important club, după Steaua, la care a evoluat Szukala, în cariera sa a fost TSV Munchen 1860. Polonezul, ajuns la 30 de ani, a fost, alături de Florin Gardoș, transferat la Southampton (Premier League), unul dintre cei mai importanți jucători din apărarea Stelei.

Cei doi jucători au intrat, în decembrie, în ultimele şase luni de contract cu Steaua, astfel că au semnat noi contracte, inițial valabile din vara lui 2015, cu Al Ittihad. După ce au ajuns la o înțelegere și cele două cluburi fotbaliștii vor putea evolua pentru formația din Arabia Saudită încă din această iarnă.

Cu toate că datele finale ale înțelegerii dintre cluburi nu au fost făcute oficiale, inițial Steaua le-a solicitat saudiţilor 1,5 milioane de euro pentru ca fotbaliștii să plece mai devreme. Suma finală este estimată la 1 milion de euro, ceea ce reprezintă o afacere pentru clubul FC Steaua, care încă mai are resurse pentru a cuceri titlul în vară (începe returul cu un avans de 9 puncte). Clubul lui Becali a procedat la fel și în cazul plecării lui Bourceanu la Trabzonspor, anul trecut, când au primit circa 1,5 milioane euro pentru ca jucătorul să plece în Turcia cu doar jumătate de an înainte de a deveni liber de contract.

Clubul Al Ittihad, unde este antrenor fostul selecționer Victor Pițurcă, ocupă locul 5, după 13 etape.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă