11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleSăptămână de fotbal, între campionat și Liga Europa

Săptămână de fotbal, între campionat și Liga Europa

Fotbalul la nivel de cluburi a revenit în forță pe micile ecrane, o dată cu etapa a XV-a, după ce mai bine de zece zile campionatul a luat pauză pentru ca națională să poată disputa cele două meciuri ale sale, ambele încheiate cu victorii.

Cu doar două etape înainte de finalul turului Ligii 1, cu greu se mai poate schimba ceva la vârful clasamentului. Steaua a înregistrat, sâmbătă, cea de a treia victorie consecutivă, 2-0 cu FC Brașov, reușind astfel să-și consolideze poziția de lider, pe care este aproape imposibil să o mai piardă în următoarele două meciuri. Pentru steliști, însă, la capătul acestei etape, se află o nouă provocare, meciul cu Aalborg, din Liga Europa, unul care ar putea duce Steaua mai departe, în primăvară europeană.

Dacă în Liga I Steaua pare să nu aibă rivali de calibru nici în acest an, în Liga Europa lucrurile sunt puțin diferite. În ciuda victoriei istorice, scor 6-0 cu Aalborg, în prima etapă, steliștii au mai acumulat doar 4 puncte în următoarele 3 meciuri. După ce, în partida precedentă, au plecat doar cu un punct de pe terenul lui Rio Ave, de această dată steliștii au șansa de a se califica în optimile competiției din nou într-un meci cu danezii de la Aalborg. Pentru a fi sigură că va merge mai departe, indiferent ce se va întâmpla în ultimul meci, cu Dinamo Kiev, Steaua va trebuie să câștige acest meci. Difuzat la TV, pe Digi Sport, meciul are loc pe data de 27 noiembrie, de la ora 20.00.

Clasament Liga Europa, grupa J: Dinamo Kiev – 9 pct. (+4 golaveraj), Steaua – 7 (+5), Aalborg – 6 (-4), Rio Ave – 1 (-5).

Cealaltă echipă românească din Liga Europa, Astra Giurgiu, își dispută ultimele meciuri, de adio, din această competiție. Eliminată deja din competiție, după ce a acumulat doar 1 punct în 4 meciuri, Astra primește, pe 27 noiembrie, de la ora 22.05, vizita celor de la Dinamo Zagreb. Echipă pentru care viitorul nu sună deloc bine, cu un patron care intenționează să reducă la zero investițiile la club, dar și cu UEFA pe urmele sale pentru datorii către terțe părți, Astra este unul din cluburile din Liga 1 la care problemele se țin lanț, asta în ciuda investițiilor mari făcute până acum. Corpul de Control Financiar al Cluburilor din cadrul UEFA (CFCB) a început o investigație, iar cluburi precum Astra și CFR Cluj ar putea fi excluse din competițiile europene. Giurgiuvenii ar putea pierde și primele de participare în Liga Europa.

La fel ca în cazul Astra, o altă echipă cu probleme, dar cu efecte doar în Liga 1, este CFR Cluj, până acum principala rivală a steliștilor. Cu antrenorul Miriuță ca și plecat în Ungaria, CFR-ul va trece cel mai probabil printr-o soartă similară cu a clubului Dinamo, în sezonul trecut, când dinamoviștii, deși au încheiat sezonul pe un loc de cupă europeană au fost excluși de către UEFA din cauza situației financiare a clubului.

Dinamo are șanse mari ca sezonul viitor să evolueze în Liga Europa, după clubul a ajuns aproape de ieșirea din insolvență. Cu toate că Flavius Stoican, omul de care se leagă toate performanțele „câinilor roșii” în ultimul an și jumătate, a plecat de la echipă, noul tehnician, Ionel Dănciulescu, a debutat cu o victorie, scor 2-1 cu Gaz Metan. Fostul golgheter al dinamoviștilor, devenit ulterior director tehnic al clubul, iar de curând și antrenor, Dănciulescu și-a început cariera de tehnician cu o relație foarte strânsă cu jucătorii din jurul său. El va trebui să umple golul lăsat pe banca tehnică de Stoican.

Ultimul meci al etapei, disputat luni, de la ora 20.30, este cel dintre CS U Craiova și FC Rapid. Cu toate că ambele au revenit în Liga 1 abia în acest sezon, craiovenii au multe motive de optimism față de rapidiști. Oltenii beneficiază de un sprijin substanțial din partea primăriei din Craiova, iar lucrurile au început să se așeze la echipă de când banca tehnică a fost preluată de tandemul Sorin Cârțu – Emil Săndoi. Ocupantă a locului 8, CSU a scăpat de retrogradare, în timp ce Rapidul se zbate pe poziția 17 a clasamentului, penultima.

După 15 etape clasamentul Ligii 1 este condus de Steaua, cu 37 de puncte, campioana fiind urmată de CFR Cluj și Petrolul. Înaintea acestei etape CFR ocupa locul 2, cu 29 puncte, iar Petrolul, poziția a treia cu 28 puncte. Meciurile CFR – CSMS Iași și Petrolul – Târgu Mureș nu era disputate până la ora închiderii ediției.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă