10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleȘase puncte din șase pentru echipele Constanței

Șase puncte din șase pentru echipele Constanței

Săgeata și FC Farul au obținut două victorii în runda a cincea a Ligii 2.

Obligată să câștige cu Bacăul, Săgeata Năvodari a reușit o prestație decentă în meciul de închidere a rundei 5. Vezan și compania au început meciul sus, iar Srdic și Gorovei au ratat incredibil deschiderea scorului încă din primul minut de joc, cei doi încurcându-se în situație de doi la unu, cu portarul Petrariu. Cu vânt din pupa, năvodărenii au dat drumul apoi unei serii incredibile de ratări, cu Cervera (8), Srdic (11), Gorovei (12) și Vezan (14) în prim-plan, coordonatorul Săgeții devenind totuși eroul primei părți în minutul 17. După o fază dubioasă, centralul Ilieș a oferit cu multă mărinimie un penalti gazdelor, după un contact între un fundaș și Srdic, iar Vezan a transformat cu emoții, Petrariu reușind să apere în primă fază. Imediat după gol, Gorovei a oferit ultima mare emoție a primei părți, Petrariu dovedindu-ți utilitatea cu o intervenție salutară, până la odihnă jocul devenind unul încâlcit și lipsit de spectaculozitate.

După pauză, Vezan a ratat o ocazie uriașă din șase metri, iar Bacăul a egalat la prima acțiune ofensivă mai închegată, Rusu reușind să-l bată pe Albuț din mijlocul careului. Obligați să muncească jucătorii lui Cătălin Anghel au revenit în terenul advers, iar Srdic a ratat două ocazii mari în minutele 60 și 76, moldovenii trecând și ei pe lângă „lovitura de teatru” în minutul 65. Când jocul părea să se ducă spre 1-1, Cr. Ganea, inexistent tot meciul, a făcut spectacol în careul moldovean și a marcat pentru trei puncte apărate apoi cu dinții de Săgeata, Bacăul ratând două ocazii uriașe în minutele 85 și 87.

Năvodariul a urcat pe primul loc profitând de eșecul Piteștiului la Brăila, iar sâmbătă are un meci de care pe care cu Academica.

Au jucat: Săgeata: Albuţ – Cârjă, Pătraşcu, R. Damian, Bruninho – Cervera, Stana – Gorovei (74 Eloy), Vezan (cpt.) (90 Bărbulescu), Cr. Ganea (84 Muzac) – Srdic.

Bacău: Petrariu – Mihălăchioaie, Adăscăliţei, Burcă, Sascău (80 Luncanu) – Taban, Cl. Tudor (82 Dumitru) – Curiliuc (56 Rusu), Vraciu, Hurdubei (cpt.) – B. Ungureanu.

 

Farul, succes-bombă

Fără victorie în primele patru runde ale sezonului și cu un 1-5 catastrofal înregistrat săptămâna trecută, fotbaliștii de la FC Farul nu aveau altă opțiune decât succesul împotriva Gloriei Buzău. Surprinzător, oamenii lui Marian Pană au jucat excelent în fața buzoienilor și au marcat de patru ori, fără să primească gol, astfel că după etapa a cincea marinarii se află în cărțile pentru play-off.

Farul a deschis scorul în minutul 10 prin Enciu, atacantul constănțean reușind apoi să marcheze și pentru 3-0, al cincilea său gol în acest sezon de Liga 2. Răduca, jucător care a fost mult timp singura achiziție a Constanței dar a aterizat până la urmă la Buzău, a marcat în propria poartă pentru 2-0, iar Ivănică (omul meciului) a transformat în gol o acțiune la care n-a mai fost servant, stabilind astfel un scor final neverosimil dacă ne raportăm la întâmplările anterioare.

Au jucat: FC Farul Constanţa: Vl. Neagu – Băjan, D. Ciobanu, Straton (cpt.), B. Dumitru – Cârstoiu – Ivănică (78 Plămadă), R. Neagoe, Ochia (65 V.Ion), Szalkai – Enciu (78 Arotăriţei). Antrenor: Marian Pană.

Gloria Buzău: Stoicescu – Cl. Dumitrescu, Vlaicu, Agache – G. Marcu (cpt.), Voicu (65 Burlacu) – Tigoianu (78 Pârvu), Bobe; N. Popescu – Răduca (75 Damaschin). Antrenor: Viorel Ion.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă