12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăLifestyleScandal FIFA: Șase înalți oficiali, ARESTAȚI înaintea alegerilor. Lovitură pentru Blatter!

Scandal FIFA: Șase înalți oficiali, ARESTAȚI înaintea alegerilor. Lovitură pentru Blatter!

Șase înalți oficiali din cadrul Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) au fost arestați de autoritățile din Elveția. Apropiați ai actualului președinte Joseph Blatter, pe numele acestora a fost cerută extrădarea din SUA.

Foști sau actuali oficiali ai FIFA, cei șase sunt acuzați de corupție în cazul organizării CM 2022 de către Qatar. Oamenii de fotbal ar fi luat mită de la oameni de afaceri arabi, în special de la Mohammed bin Hammam, pentru a acorda Qatarului dreptul de organizare a turneului final din 2022. Sumele cu destinația FIFA se ridică la 5 milioane de dolari.

În total sunt vizați peste 10 oficiali, printre care Eugenio Figueredo (Uruguay), fost vicepreședinte al CONMEBOL (organizația din America de Sud similară cu UEFA), sau Jeffrey Webb (Ile. Cayman), vicepreședinte FIFA., conform New York Times.

Vezi aici lista completă a oficialilor FIFA acuzați de fapte de corupție

Cu toate că aceste scandal a apărut de mai bine de un an în urmă, anchetarea acestor fapte a fost una anevoioasă. Deși autoritățile elvețiene au găsit probe pentru a face primele arestări în acest caz, FIFA, care demara anul trecut propria anchetă, clasa acest caz în toamnă, atunci când departamentul de etică concluziona într-un raport că demersul prin care Qatar a fost desemnată țară câștigătoare a fost unul corect.

Printre alte acuzații care le sunt aduse oficialilor se numără și alte fapte de corupție care au avut loc în ultimii 20 de ani, printre care favorizarea anumitor țări în cursa pentru câștigarea dreptului organizare a diferitor ediții CM sau intervenții în vânzarea drepturilor de televizare și marketing către anumite firme.

Arestările vin cu doar câteva zile înainte de alegerile pentru președinția FIFA, în cursă aflându-se doi contracandidați: actualul șef Joseph Blatter, 79 ani, și prințul iordanian Ali Bin Al-Hussein, 39 de ani.

 

 

 

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă