14.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleScandal în instanţă înainte de turneul final din Brazilia

Scandal în instanţă înainte de turneul final din Brazilia

Fotbaliştii din Brazilia,reuniţi într-un sindicat, au dat în judecată Federaţia Internaţională de Fotbal şi cer instanţelor să schimbe orele de disputare a meciurilor. Fotbaliştii sunt revoltaţi că meciurile au fost programate la ore în care temperaturile sunt foarte ridicate.

Astfel, sindicatul solicit ca meciurile să nu se dispute în intervalul orar 13-15 în oraşele Cuiaba, Recife, Salvador, Fortaleza, Natal, Manaus şi Brasilia pentru că temperaturile depăşesc 30 de grade Celsius, iar umezeala este şi ea una crescută.

Sindicatul fotbaliştilor susţine că a realizat un studiu care arată că temperaturile foarte ridicate pot produce leziuni neurologice li chiar moartea fotbalistului, se arată într-un comunicat citat de Agerpres. Conform sindicatului, hidratarea jucătorilor pe durata partidelor "va atenua problema temperaturii, însă nu este suficient".

Anterior, FIFA a anunţat că vor exista pauze pentru hidratare, câte una pe repriză, la meciurile de la Cupa Mondială, de fiecare dată când temperaturile vor depăşi 32 de grade Celsius. Totodată, s-a decis modificarea orelor de disputare ale unor partide din oraşul Manaus, capitala statului Amazon, în care temperaturile sunt mereu ridicate şi există multă umiditate. Dacă acţiunea Sindicatului Fotbaliştilor va avea succes, FIFA va fi obligată să schimbe orele de disputare în cazul a 19 meciuri programate înainte de ora 17:00 în oraşele vizate.

Printre partidele care vor fi afectate se numără Brazilia – Mexic, Germania – Ghana (Fortaleza), Italia – Uruguay (Natal), SUA – Germania (Recife), Spania – Olanda, Germania – Portugalia, Elveţia – Franţa (Salvador) sau Portugalia – Ghana (Brasilia), precum şi două din optimi şi unul din sferturile de finală.

 

Cele mai citite

Alege covorașe profesionale și moderne dedicate spațiilor de business!

Primul contact cu clienții este important, poate fi pasul de creare a unor parteneriate de durată, așadar o impresie pozitivă nu face decât să...

CFR dă startul programului „Trenurile Soarelui”

CFR Călători dă startul programului estival „Trenurile Soarelui”, cu zeci de garnituri ce vor lega toate regiunile țării de stațiunile de pe litoralul românesc...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...
Ultima oră
Pe aceeași temă