17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleScandal la Cupa Africii, după ce Guineea a trecut de Tunisia

Scandal la Cupa Africii, după ce Guineea a trecut de Tunisia

Cupa Africii pe Națiuni 2015 este în centrul unui scandal privind arbitrajul, după ce Guineea Ecuatorială ar fi fost favorizată de centralul partidei în meciul cu Tunisia, în care s-a impus cu scorul de 2-1.

Selecţionerul belgian al Tunisiei, Georges Leekens, a criticat arbitrajul de la meciul cu Guineea Ecuatorială, din sferturile Cupei Africii pe Naţiuni, declarând că arbitrul a făcut o gravă greşeală, după ce a acordat un penalti "inacceptabil", potrivit Mediafax.

Arbitrul Rajindraparsad Seechurn, din Insulele Mauritius, a acordat un penalti extrem de controversat în favorea echipei din Guineea Ecuatorială, transformat de Balboa (90+3), ceea ce a dus la prelungiri, unde acelaşi jucător a marcat din lovitură liberă pentru 2-1.

"Rezultatul este forţat. Ei sunt pe teren propriu, am spus vineri că sper ca arbitrul să fie la nivel înalt, nu a fost, este păcat. Suntem foarte supăraţi, Tunisia nu merita aşa ceva. Este o nedreptate", a declarat Leekens.

Fundaşul tunisian Hamza Mathlouthi "nici măcar nu l-a atins" pe Ivan Bolado Palacios, a continuat selecţionerul. "Trebuie să-mi protejez jucătorii şi fotbalul. Sunt antrenor de 30 de ani, am avut multe experienţe, am lucrat în străinătate, dar asta nu pot accepta. Lovitura liberă, da, a fost perfectă, dar penaltiul este inacceptabil. Toată lumea a râs, nu-mi venea să cred. Nu este frumos pentru fotbal, este păcat", a afirmat Leekens.

Reprezentativa Guineei Ecuatoriale s-a calificat în semifinalele Cupei Africii pe Naţiuni, după ce a învins, sâmbătă, la Bata, în sferturile de finală, naţionala Tunisiei, scor 2-1 după prelungiri.

Golurile au fost marcate de Javier Balboa '90+2 (penalti), '102 pentru Guineea Ecuatorială şi Ahmed Akaichi '70 pentru Tunisia.

Sâmbătă a mai obţinut calificarea în semifinale RD Congo, care a învins, cu scorul de 4-2, naţionala din Congo.

Celelalte două partide din sferturile de finală se vor disputa duminică, la Malabo: Ghana – Guineea, Coasta de Fildeş – Algeria.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă