13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăLifestyleScandal la FIFA, după publicarea raportului privind candidaturile Rusiei și Qatarului la...

Scandal la FIFA, după publicarea raportului privind candidaturile Rusiei și Qatarului la organizarea CM

FIFA este în pragul unui scandal după ce raportul privind candidaturile Rusiei și Qatarului la organizarea CM a fost prea blând cu cele două foruri naționale, în ciuda numeroaselor semnale de alarmă trase. Investigatorul şef al Comisiei de Etică a FIFA, Michael Garcia, a anunţat că va face apel la acest raport.

"Decizia citită de preşedintele Hans-Joachim Eckert conţine numeroase materiale care erau incomplete, iar unele date prezentate în raport erau interpretate eronat. Intenţionez să fac recurs la Comisia de Apel a FIFA", a spus Garcia, potrivit Mediafax.

FIFA a dat publicităţii, joi, declaraţia preşedintelui camerei de judecată din cadrul Comisiei de Etică a FIFA, Hans-Joachim Eckert, cu privire la atribuirea organizării ediţiilor din 2018 şi 2022 ale CM, în document precizându-se că procesul de candidatură nu a fost compromis, informează Sky News.

"Raportul confirmă Qatarul şi Rusia ca gazde ale ediţiilor din 2022, respectiv 2018, precizând că orice încălcare a regulilor de către ţările care au candidat a fost într-o măsură extrem de limitată", notează sursa citată.

Eckert a concluzionat că, deşi au existat dovezi de "conduită potenţial problematică" a unor persoane, procesul de candidatură nu a fost compromis.

FIFA a menţionat că oficialii din Qatar care s-au ocupat de candidatura acestui stat nu au avut nicio implicare în plăţi făcute de Mohamed Bin Hammam, fost membru al Comitetului Executiv al forului mondial care a primit interdicţie pe viaţă din fotbal.

Camera de judecată a considerat, pe de altă parte, că Anglia a încălcat regulile în relaţia cu fostul vicepreşedinte al FIFA, Jack Warner. "Răspunsul Angliei la solicitările inadecvate ale domnului Warner, încercarea de a le satisface cumva, a adus atingere integrităţii procesului de candidatură. Totuşi, nivelul atingerii aduse a fost destul de limitat", se menţionează în raport.

Organizarea turneului final al Cupei Mondiale din 2018 a fost atribuită Rusiei, iar cea a ediţiei din 2022 Qatarului.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă