10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăLifestyleSchimbare de antrenor după eșecul lamentabil al tricolorilor la Euro 2016

Schimbare de antrenor după eșecul lamentabil al tricolorilor la Euro 2016

Noul selecţioner al naţionalei de fotbal a României va fi anunţat până la finalul Campionatului European din Franţa, care se va încheia pe 10 iulie, a precizat ieri preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu.

“Vreau să îi mulţumesc lui Anghel Iordănescu, pentru că a preluat echipa şi ne-a dus la acest Euro”, a declarat acesta. „Dorim să îl păstrăm pe Anghel Iordănescu în federaţia de fotbal. El este acum în concediu, eu – nu, vom vedea mai târziu pe ce post“, a mai arătat Răzvan Burleanu, potrivit Agerpres.

Preşedintele FRF a arătat că a discutat deja cu mai mulţi tehnicieni, dar a precizat că nu a luat încă o decizie. „Suntem deschişi oricărei formule, un antrenor străin, ori un antrenor român. Am discutat cu Olăroiu, dar el este încă sub contract cu clubul la care este acum (Al Ahli Dubai).“ Întrebat dacă ar accepta şi soluţia unui antrenor care pregăteşte şi un club, dar şi naţionala României, Răzvan Burleanu a precizat că a fost o singură variantă în discuţie, cu Mircea Lucescu.

“Asta pe vremea când antrena la Şahtior. În sensul de a pregăti şi formaţia din Ucraina, iar la final de contract să preia naţionala şi să rămână la noi full-time’’, a arătat preşedintele FRF.

Întrebat dacă pe această listă a posibililor viitori selecţioneri sunt şi nume de antrenori străini angrenaţi acum la ­EURO, preşedintele FRF a confirmat, fără a da alte detalii, menţionând doar că tehnicianul Ungariei nu se află printre aceştia.

Legat de numele viitorului selecţioner, Răzvan Burleanu a anunţat primele criterii: “să aibă 10 ani de experienţă, să fi câştigat trofee importante şi să aibă atitudine”.

Decizia de schimbare a antrenorului vine după ce România a fost eliminată de la Euro 2016, cu două înfrângeri, cu Franţa şi Albania, şi un egal, cu Elveţia.   

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă